Medyum Mustafa K."nın evinde yapılan aramada Hülya Avşar, İbrahim Tatlıses, Pınar Altuğ gibi ünlü isimlerle ilgili 2011 yılını nasıl geçireceği kehanetlerinin bulunduğu not kağıtları ile çok sayıda muska bulundu. Mustafa K."nın dolandırdığı H.Ö."ye “Sana bir el verirsem, benimle 7 kere birlikte olursan 40 gün içinde bir peri sana gelecek bütün işlerini halledecek" dediği iddia edildi.

Ataköy"de oturan Bilgi Üniversitesi, İletişim Fakültesi mezunu H.Ö. polise başvurarak büyü bozdurmaya çalışırken dolandırıldığını söyledi. H.Ö. poliste verdiği şikayet dilekçesinde “2,5 ay önce İş hayatımda ve özel hayatımda işler kötü gidiyordu. Bazı arkadaşlarım sende büyü var deyince internetten Mustafa K."nın sitesine ulaştım. Ondan Randevu alıp Merter"deki bürosuna gittim. Sözde beni muayyene edip. 5 tane papaz büyüsü olduğunu bunları para karşılığında çözebileceğini söyledi. Önce 800 lira para ve giydiğim bir gömleği getirmemi istedi. Oraya gittiğimde gömleği okudu ve silkeledi içinden arapça yazılar yazılmış bazı kağıtlar çıktı. Bu gösteriyi birkaç kez tekrarladı. Daha sonra bana sende başka büyüler var diyerek yine para ve altın getirmemi istedi. 3-4 seans sonra 7 domuz 3 horoz kurban etmem gerekiyor diyerek yine para aldı. İsrail"de bulunan hocasını arayacağını söyleyerek 800 liralık kontör yükletti. Sonuçta bu adama 8 bin lira para ile 300 gram altınımı kaptırdım" dedi.

Son olarak medyuma gittiğinde Mustafa K."nın kendisine ilişki teklif ettiğini söyleyen H.Ö. “Aslında ben sana bir el versem. Bütün bunlardan kurtulabilirsin. Benimle 7 kez birlikte olursan 40 gün içinde sana bir peri gelecek bütün dertlerinden kurtulacaksın dedi. Bu teklifi reddettim. Eve gittiğimde daha önceki seanslarda sözde okuyarak bir kutuya koyup “Sakın açmaö diyerek bana geri verdiği kutuları açtım. Altınlarım yerinde yoktu. Ona polise gideceğimi söylediğimde bana kimsenin inanmayacağını söyledi.ö dedi.

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada Medyum Mustafa K. evinde gözaltına alındı. Mustafa K."a H.Ö. nün kendisine yönelttiği suçlamaları kabul etmedi. Mustafa K."nın evinde arama yapan polis çok sayıda muska ile İbrahim Tatlıses, Hülya Avşar , Çağla Şikel, Beyaz gibi ünlülerin 2011 yılını nasıl geçireceğini yönelik kehanetlerin bulunduğu kağıtlar ele geçirildi. Yetkililer Mustafa K."nın internet sitesi üzerinde yaptığı incelemede pek çok ünlü ile çekilmiş fotoğraflarının bulunduğunu belirledi. Soruşturmada zanlının daha önceden İran uyruklu Pari Nakzad Kanjin"ide dolandırdığı iddasıyla gözaltına alınmış yargılandığı mahkeme sonucu aldığı 1 yıl hapis cezasının paraya çevrildiği ortaya çıktı.

Poliste işlemleri tamamlanan zanlı Mustafa K. hakkında Büyü bozma vaadiyle dolandırıcılık ve tekke ve zaviyelerin kapatılması kanunana muhalefet suçlarından işlem yapıldı. Mustafa K. adliyeye giderken “Bizim için hep dolandırıcı diyorlar. İnanmayın" dedi.