DEPOZİTOSUNU ALAMADI

YALIN: Tarabya Gülveren Sokak'taki tripleks villadan taşınan Yalın, 5 bin dolarlık depozitoyu geri alamadığı gerekçesiyle, ev sahibiyle mahkemelik oldu. Ancak ev sahibi cevap dilekçesinde, ünlü popçunun eve verdiği zararın daha çok olduğunu belirtti. Duruşma, Yalın'ın takip etmemesi nedeniyle düştü.

İZİNSİZ TADİLAT

EBRU GÜNDEŞ: Ünlü şarkıcı 12 Şubat 2010'da Azerbaycanlı işadamı Reza Zarrab ile evlendi. Çift Kemerburgaz'da aylık 10 bin TL'ye kiraladıkları villayı ev sahibine haber vermeden A'dan Z'ye değiştirince sorun yaşadı. Duvarları yıktıran, bazı yerlere tuğla ördüren Ebru Gündeş 100 bin TL harcadı. Eviyle ilgili inşaatı komşularından öğrenen ev sahibi ise çok kızdı ve dava açtı.

ÖZLEM SAVAŞ: Sarıyer'de oturduğu evin kirasını ödemeyince ev sahibi tarafından biriken 3 bin 600 TL'lik alacağının icra yoluyla tahsili ve evin tahliyesi istendi. Ev sahibi, İcra Müdürlüğü'ne başvurarak, oyuncunun haziran, temmuz ve ağustos aylarına ait toplam kira bedeli olan 3 bin 624 TL'lik borcunu ödemediğini öne sürdü. Ev sahibi ünlü oyuncudan alacaklarını faizleriyle istiyor.

MİMARI DA DAVACI

TOLGA KAREL: 'Yaprak Dökümü' dizisinin 'Oğuz'u olarak ünlenen oyuncu Tolga Karel, geçtiğimiz yıl Beykoz'da oturduğu evin sahibi ile 3 aylık kirayı ödemediği için mahkemelik oldu. Ev sahibi Karel hakkındaki şikayetlerini şöyle sıralamıştı: "Sevgilisiyle sürekli olarak kavga ettiği için artık aynı apartmanda oturamaz olduk. Bütün mahalle bunların kavgasından bıktı. Kirasını ödemediği gibi evinin hiçbir yerinde perde yok. Anahtar kullanmıyor, eve bahçe duvarından atlayarak giriyor. Bir an önce evimden çıkmasını istiyorum." Şimdi de Karel'in Beylerbeyi'nde satın aldığı evin mimarı Hüseyin Ekşioğlu, parasını alamadığı iddiasıyla mahkemeye başvurdu. Ekşioğlu, genç oyuncunun 30 bin liralık borcunu aylardır ödemediğini öne sürerek dava açtı.

ANNE KIZIN DAVASI

ESİN MARAŞLIOĞLU: Aynı binada farklı evlerde oturan ünlü modacı Esin Maraşlıoğlu ve kızı Melisa Mızraklı'ya ev sahipleri icra davası açtı. Maraşlıoğlu ve kızı Melisa Mızraklı'nın İstanbul Rumelihisarı'nda iki ayrı dairede oturuyor. Anne ve kızı icralık eden süreç, oturdukları evlerin satılmasıyla başladı. Yeni ev sahipleri, anne-kıza evi tahliye etmesi için ihtarname yolladı. İkilinin, öneriyi kabul etmelerine rağmen evleri tahliye etmediği iddia edildi. Bunun üzerine mal sahipleri, Maraşlıoğlu ve kızından tahliye etmeleri gereken sekiz aylık süre için haksız işgal bedeli olarak 25 bin 200 dolar istedi. Anne kız hakkında icra takibi başlatıldı.

GÜRKAN UYGUN: Kurtlar Vadisi dizisindeki Memati karakteriyle bilinen Gürkan Uygun oturduğu evi tahliye etmek istedi ancak sözleşmesi sürdüğü için ev sahibi tahliyesine izin vermedi. Oya Aydoğan'ın Ulus'taki evini 2 bin TL'ye tutan Uygun, kirası fazla gelen evini yaptığı 1 yıllık sözleşme nedeniyle boşaltamadı.

bugün