Galatasaraylı eski yönetici ve işadamı Cemal Özgörkey’in villasından 400 bin liralık saat koleksiyonu ile 2 adet tabanca ve ziynet eşyaları çalan Yavuz K. gözaltına alındı. Yavuz K.’nın 2005 yılında eski başbakanlardan Tansu Çiller’in yalısında meydana gelen hırsızlık olayıyla ilgili de yakalanarak yargılandığı öğrenildi. Zanlının bir ay önce izinli olarak cezaevinden ayrıldıktan sonra bir daha geri dönmediği ve cezaevi firarisi olarak arandığı ortaya çıktı.

Sarıyer, Köybaşı caddesi üzerinde bulunan işadamı Cemal Özgörkey’in yalısında 26 Şubat 2012’de hırsızlık meydana gelmişti. Yalının deniz tarafına bakan penceresinden içeri giren hırsız, piyasa değeri yaklaşık 400 bin lirayı bulan 6 saatten oluşan koleksiyon ile 2 tabanca ve ziynet eşyalarını alarak kaçmıştı.

ZANLI CEZAEVİ FİRARİSİ ÇIKTI
Hırsızlık Büro Amirliği tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada polis, çevrede bulunan güvenlik kameralarını inceledi. Görüntülerde eski sabıkalılardan Yavuz K.’nın olayın meydana geldiği sokakta dolaştığı tespit edildi. Ancak polis kayıtlarına göre Yavuz K.’nın cezaevinde bulunması gerekiyordu. Bu konu ile ilgili araştırma yapan dedektifler Yavuz K.’nın bir hırsızlık suçundan yattığı cezaevinden 11 Şubat 2012’de izin alarak ayrıldığı ve bir daha geri dönmediği için firari olarak arandığını tespit etti. Polis ekipleri, peşine düştükleri Yavuz K.’yı kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilerek sorgulanan Yavuz K.’nın kolunda, Cemal Özgörkey’in evinden çaldığı ve değeri 188 bin lira olan kol saati ele geçirildi. Yavuz K.’nın evinde yapılan aramada ise evden çalınan bir adet tabanca bulundu.

FİRARDAYKEN BİR KEZ DAHA FİRAR ETMİŞ
Polis soruşturma sırasında ilginç bir ayrıyı daha ortaya çıkardı. Yavuz K.’nın Maltepe Cezaevi’nden firar ettikten sonra hırsızlığı gerçekleştirmeden bir gün önce Bayrampaşa’da kokain ile yakalandığını ortaya çıkardı. Ancak kendisini yakalayan polislere sahte kimlik veren bu kimlikle hakkında işlem yapılan Yavuz K.’nın çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandığı öğrenildi. Polis ekipleri tarafından Metris Cezaevi’ne götürülen Yavuz K.’nın içeri giriş işlemlerinin yapıldığı sırada cezaevi görevlileri ve polisleri atlatarak kaçtığı öğrenildi.

ÇALDIĞI SAAT ÇOK DEĞERLİ ÇIKINCA KORKUP DENİZE ATMIŞ
Hırsızlık Büro Amirliği’nde sorgulanan ve suçunu itiraf eden Yavuz K.’nın çaldığı saatlerin çok değerli olduğunu daha sonra öğrendiğini söylediği belirtildi. Kolunda yakalanan 188 bin lira değerinde saattin bir eşini satmaya götüren Yavuz K.’nın saatin gerçek değerini öğrendiğinde "Bu saat benim başımı belaya sokar" diyerek çaldığı diğer iki saatle birlikte denize attığını söylediği öğrenildi.

TANSU ÇİLLER’İN EVİNİ SOYMAKTAN 9 GÜN CEZA ALMIŞ
Öte yandan Yavuz K.’nın 2005 yılında eski başbakanlardan Tansu Çiller’in yalısında meydana gelen ve 100 bin dolar değerinde ziynet eşyası ile bir miktar dövizin çalındığı hırsızlığın faili olarak yakalanıp yargılandığı öğrenildi. Yargılanması sonucu Yavuz K.’nın 9 gün ceza aldığı bu cezanın da paraya çevrildiği öğrenildi. Yetkililer Yavuz K.’nın onlarca kez polis tarafından gözaltına alındığını söylediler. Poliste işlemleri tamamlanan Yavuz K. adliyeye gönderildi.