YILLARDIR BU FİLMİ BEKLEDİ
 
ŞENER ŞEN: Usta sanatçı yıllardır oynamak istediği Mimar Sinan filmini nihayet hayata geçiriyor. Şen, yıl sonunda proje fikri kendisine ait "Koca Sinan" filminde Mimar Sinan'ı canlandıracak. Çağan Irmak şu günlerde kendisini çok heyecanlandıran bu dev bütçeli projenin senaryosu üzerinde çalışıyor. Filmde Süleymaniye Camii'nin yapımı sırasında Mimar Sinan ile Kanuni arasındaki çekişme konu edilecek. Fazıl Hayati Çorbacıoğlu'nun aynı adlı oyunundan beyazperdeye aktarılacak olan "Koca Sinan"da Hürrem Sultan'ı ise Nurgül Yeşilçay canlandıracağı iddia ediliyor. 
 
DELİ DOLU BİRİ
 
NUR AYSAN: Çılgın bir karakteri oynamak istediğini belirten güzel oyuncu, "Gel-gitleri olan ve deli dolu karakterlerde kendimi bulacağıma inanıyorum. Karadeniz insanıyım bir anda esip gürleyen bir anda sakinleşen. Zorlayıcı, kendinden geçen, gözü kara katmanlı bir karakteri canlandırmak istiyorum" diye konuştu.
 
RAGIP SAVAŞ: Sevilen oyuncu Shekeaspeare'in 'Hamlet'ini oynama hayalini kuruyor. 20 yıldır sahnelerde olan Savaş, "Özellikle tiyatroda ters rolleri oynamayı tercih ediyorum. Ters rollerin oyunculuğumu geliştirdiğini düşünüyorum. Sapık, deli rolü gibi isteklerim yok. Çoğunu oynadım zaten, ama oynamadan ölürsem gözüm açık gider dediğim tek rol Hamlet" dedi.
 
İYİ ADAM OLMAK  İSTEMİYOR
 
TOLGA KAREL: Yaprak Dökümü dizisinde canlandırdığı kötü adam karakterinin üzerine yapışmadığını düşünen genç oyuncu, "İyi adamı oynamayı da pek tercih etmem zaten. Çünkü dünya sinemasına baktığınız zaman, Jack Nicholson, Al Pacino gibi ustaların hep kötü karakterleri canlandırarak bir yerlere geldiğini görüyorsunuz. Kötüyü oynamak her zaman daha eğlencelidir. Çünkü karakterin yapacağı şeyler sınırsızdır" diye konuştu
 
ACILARIN KADINI 
 
EZGİ MOLA: Sinemada güçlü bir kadın karakteri canlandırmayı hayal ettiğini belirten ünlü oyuncu, "Türk Sineması'nın 80'lerdeki pavyon kadınlarına baktığımda 'Keşke ben oynasaydım' diyorum. Sağlam bir pavyon kadınını oynamayı çok isterim. Gerekirse şan dersi de alırım. Bir de ben Bergen hayranıyım ve Bergen'in müziğine bayılıyorum. O'nun gibi dobra, ayağı yere sağlam basan, laf ettiği zaman herkesin dönüp baktığı bir kadını oynamayı gerçekten çok isterim" dedi. 
 
ÖZGÜR ÖZBERK: Oyunculuktan sonra yönetmenliğe soyunan Özgür Özberk, aksiyon filmlerini çok sevdiğini belirterek; "Bir savaş kahramanını canlandırmak istiyorum. Elinde tüfekle iyilik peşinde koşan bir karakteri oynamak keyifli olur" şeklinde konuştu.
 
Bugün