Sanat, siyaset, spor ve iş dünyasının ünlülerinin bile vazgeçilmezi olan siteler, kimilerinin ise canını sıkıyor. Pek çok sanatçı, sanal âlemde yayınlanan yazı ve videolardan şikâyetçi oldu. Emniyetin yolunu tutan ünlüler arasında kimler yok ki? İbrahim Tatlıses, Acun Ilıcalı, yapımcı Erol Köse, basketbol yorumcusu İsmet Badem, sunucu Uğur Arslan, Pelin Batu ve manken Güzide Duran...
 
Asayiş Şube Müdürlüğü Bilişim Yoluyla İşlenen Suçlar Büro Amirliği'nce son 16 ayda yürütülen soruşturmalar incelendi.
 
Şikâyetler arasında ünlü isimlerin çokluğu dikkat çekti. Basketbol yorumcusu İsmet Badem hakkında bir sosyal paylaşım sitesinde sahte profil açarak, müşteki adına hakaret içerikli yazışmalar yaptığı belirlenen şüpheli V.Ç., gözaltına alınarak hakkında yasal işlem yapıldı. Şarkıcılar Murat Boz, Volkan Konak, Demet Akalın, oyuncu yazar Pelin Batu, sunucu Uğur Arslan, manken Güzide Duran ve oyuncu Ceren, Hindistan'ın şikâyetleri üzerine, ''Facebook'' ve ''Twitter''da hakaret içerikli videolar yayınlanması ya da sahte profil açılarak yazışmalar yapılmasına ilişkin soruşturmalar başlatıldı. Televizyon programı sunucusu Esra Ceyhan'ın Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı şikâyeti üzerine ''YouTube'' adlı internet sitesi üzerinden müşteki hakkında hakaret içeren videolar yayınlanmasıyla ilgili soruşturma da sürüyor. Sanatçı İbrahim Tatlıses'in şikâyeti üzerine bir internet sitesinde yayınlanan yazılara ilişkin şüpheli ya da şüphelilerin yakalanması için yürütülen çalışmalar da devam ediyor.
 
Sunucu Ece Erken hakkında "Twitter'' adlı sosyal paylaşım sitesinde hakaret ve tehdit içerikli yazılar yazılmasına ilişkin şikâyet de inceleniyor.
 
AA