Nisan ayında yapılan İstanbul Film Festivali'nde onur ödülüne layık görülen ve ödülünü ilk yönettiği film olan 'Son Kuşlar'ın oyuncuları Selma Güneri ve Ediz Hun'un elinden alan 69 yaşındaki ünlü yönetmen Erdoğan Tokatlı, çarşamba günü çıktığı evine dönmedi. Eşinin 9 yıldır alzheimer hastası olduğunu ve hastalığının 2 yıldır ilerlediğini söyleyen ünlü yönetmenin eşi Reyhan Tokatlı, "Hastalığı sebebiyle kullandığı haplarının hepsi evde. Tanıyanlar ve görenler hemen 155 polis imdat hattını arayarak bilgi versin. Ben evde yokken bakıcı Ayşe Peçe'nin yanındaydı. Eşim, öğle saatlerinde bakıcıyla birlikte dışarı çıkıp alışveriş yapıp eve dönmüş. Erdoğan 'ben dışarı çıkıyorum' demiş. Yardımcımız hemen ardından çıkmış. Ancak sokakta görememiş. Zaman, zaman böyle küçük kaçışlar yapıyordu. Sokakta fazla kalmadan hemen geri dönerdi. İlk defa böyle uzun süreli bir kaçış yaptı. Unutkanlığı olduğu için üzerinde ne para ne de cüzdan taşırdı. Arka cebinde ev telefonumuzun yazılı olduğu kartvizit var. Kimliğini bile ben taşıyordum" dedi.



32 FİLM ÇEKTİ

Altında mavi renkli kot pantolon ve üzerinde lacivert tişört bulunan Erdoğan Tokatlı'nın başında renkli çizgili yazlık şapka bulunduğunu belirten Reyhan Tokatlı, "Erdoğan'ın tedavisini 9 yıldır Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde çalışan Prof. Dr. Engin Eker yapıyor. İngilizce, Fransızca ve İtalyanca bilen eşim hastalığın etkisiyle hepsini unuttu. Yönetmen olarak 32 filme imza atan, filmlere senaryo yazan Erdoğan hastalığın etkisiyle okuma yazma dahil her şey hafızasından silindi. Son yıllarda televizyonlarda çok sevilen Marziye ve Çiçek Taksi gibi dizi filmlerde yönetmenlik yaptı" diye konuştu.



GÖRENLER ARASIN

Evden ayrıldığı günün akşamında Göztepe Camii civarında bazı tanıdıkları ile konuştuğunu duyduğunu söyleyen Reyhan Tokatlı, "Sohbet sırasında doğduğu şehir olan Denizli'ye gideceğini söylemiş. Kayıp olmasının ardından 24 saat sonra polise resmen başvurduk. Form doldurduk. Fotoğraflarını verdik. Eşimi görenler lütfen polisi ya da bizi arasın" dedi.

Hürriyet