SES tellerinden rahatsızlanan pop müzik sanatçısı Lara, Antalya’nın Alanya İlçesi’nde ameliyat oldu. 

Lara'nın yeniden sağlığına kavuşabilmesi için 20 gün boyunca hiç konuşmaması gerektiği açıklandı.

Müzik piyasasına ’Işık’ adlı albümüyle giriş yapan ve ’Allah Versin’ şarkısıyla çıkış yapan pop müzik sanatçısı Lara, ses tellerinde oluşan kitle nedeniyle ameliyat oldu. Başkent Üniversitesi Alanya Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde yaklaşık 1 saat süren operasyon geçiren Lara’nın ses tellerinde ’Polip’ adı verilen iyi huylu kitle alındı. Doç.Dr. Cem Özbek tarafından gerçekleştirilen ve başarıyla tamamlanan ameliyatın ardından Lara’nın yeniden sahnelere dönebilmesi için 20 gün hiç konuşmadan dinlenmesi gerekiyor. 

Ameliyat öncesi ve sonrasında yakınları sanatçıyı bir an olsun yalnız bırakmadı. Ameliyat sonrası 13 yaşındaki Sıla, annesinin başından ayrılmadı.

SES SANATÇILARINDA GÖRÜLÜYOR

Tedavisinin ilk 2 günün hastanede geçirecek olan Lara, tedavisi daha sonra evinde dinlenecek. Sanatçının sağlık durumunun iyi olduğunu açıklayan Doç.Dr. Özbek, ses tellerinde ’Popip’ denilen iyi huylu kitleyi aldıklarını söyledi. Ses sanatçılarında sıklıkla polip görüldüğüne dikkati çeken Doç.Dr. Özbek, şöyle dedi:

"Hastanemizde ’mikroflep’ denilen özel cerrahi teknikle kitle alındı. Yaklaşık 20 gün ses istirahatı yapacak. Daha sonra birkaç gün ses terapisi uygulayacağız. Bu sürecin tamamlanmasının ardından hastamız yeniden sağlığına kavuşacak. Yani Lara, en geç 25 gün içinde yeniden şarkı söyleyebilecek."