Dini nikahla yaşadığı eşinin eniştesi Zeki Eker, 4 yıldır tanıştığı Cem Erman'ın sürekli sinema dünyasının vefasızlığından dert yandığını söyledi. Erman, "Çok acı bir durum, kendisinin emekli maaşının dışında dünyada dikili bir ağacı yoktu. Sanatçının bari ölüsüne sahip çıksınlar" dedi.
Yeşilçam'ın cinsel içerikli filmlerinin arttığı dönemde 5 yıl film yapmayan ve asıl adı Süleyman Faik Durgun olan Cem Erman, Özleyiş, Öfke, Üç Öfkeli Adam, Ağa Bacı gibi filmlerde başrol oynadı.
100'den fazla filmde rol alan Erman, çeşitli fotoromanlarda da yer aldı. Özleyiş'te Zeynep Değirmencioğlu, Talihsizler'de Yıldırım Önal,Yüz Numaralı Adam'da Kemal Sunal'la birlikte rol alan Erman, 1989'da, "Sahibini Arayan Madalya", "Sen Yaşa", "Canımın Canısın" ve "Canımdan Can İste" filmlerinde oynadı.
Cem Erman'ın eşi Sevim Demiroğlu, yaklaşık bir hafta önce yaylalık olan Akçatekir beldesine gitti. Eşi telefonlarına cevap vermeyince 100. Yıl Mahallesi Manolya Sitesindeki evine dönen Demiroğlu, zile bastığı halde açılmayınca çilingir çağırıp kapıyı açtırdı. Eve giren Demiroğlu, Erman'ı oturma odasındaki kanepede ölü buldu. Olay yerine gelen polis ekiplerinin yaptıkları incelemenin ardından Cem Erman'ın cenazesi itfaiye ekiplerince ilaçlanıp evden çıkarıldı. Tansiyon ve kalp rahatsızlığı ile panik atak rahatsızlığı olan Erman'a eşinin havanın sıcak olması sebebiyle serin olan Akçatekir'e gitmeyi teklif ettiği ancak Erman'ın "Orada canım sıkılıyor" diyerek teklifi geri çevirdiği öğrenildi.
Sanatçının cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Bugün öğle saatlerine kadar morga dini nikahla yaşadığı Sevim Demiroğlu'nun eniştesi Zeki Eker'den başka kimse gelmedi. Eker, "Sinemaya bu kadar emek vermesine rağmen rahmetlinin cenazesine kimsenin gelmemesini kınıyorum. Bir ağabeyi ile ablası olduğunu biliyorum ancak onlar da henüz gelmedi." dedi.
Erman'ın zaman zaman sanatçıların vefasızlığından dert yandığını hatırlatan Eker, giyim kuşamına büyük özen gösterdiğini anlattı. Sanatçıların bir kenara atılmasını doğru bulmadığını dile getiren Eker, "Gerçekten çok iyi bir oyuncuydu, 54 yaşındayım, oynadığı filmleri çok iyi hatırlıyorum. Gençliğimiz bu filmleri seyretmekle geçti. " diye konuştu. Eker, sanatçının Kabasakal mezarlığında kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceğini söyledi.
 
CEBİNDEN SADECE 50 KURUŞ ÇIKTI!
Oturma odasındaki kanepe üzerinde, sağ tarafına doğru yan yatar vaziyette cesedi bulunan sanatçı Durgun'un yanında bulunan eşyalar ise şöyle: Önünde yerde arka tarafları kesik bir çift ayakkabı, Rahmi Bey isimli kitap, sehpa üzerinde ise cep telefonu, çakmak, termos, bardak, siyah kordonlu saat, koltuk üzerinde ise Ömer Seyfettin'in 'Harem' adlı kitabı, tuvaletin karşısındaki odadaki sehpa üzerinde ise "Gözümden akan iki damla yaş" ibaresi ile başlayıp "Bu dünya neye yarar" ibaresiyle biten dört sayfa şiir yazılı not defteri, sayısal loto ve süper loto kuponları, 50 kuruş para. Polisin evde yaptığı inceleme, odalarda karışıklık ve herhangi bir suç unsuru bulunmadı.
"Şeytanın kurbanları" adlı televizyon dizisiyle jübilesini yapan Erman bir söyleşisinde "Bana soruyorlar para kazandın mı diye, gülüyorum, o zaman kira parası, giyim parası, gençlik parası, aldığın zaten çerez parası. 33 sene böyle geçti. 1980'den itibaren sinema bitti" demişti.