Olay, reklam dünyasında büyük üzüntüyle karşılandı.

Reklam dünyası, 43 yaşındaki ünlü reklamcı Murat Çetintürk"ün ölümüyle sarsıldı. Üç gün önce evlenen, Rafineri Reklam Ajansı"nın kurucularından Murat Çetintürk, eşi fotoğrafçı Eda Kızıl"la (31) balayı için gittiği Brezilya"da geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitirdi. Cuma gecesi 00.30"da Brezilya Konsolosluğu"ndan gelen habere göre, Çetintürk"ün 6 arkadaşıyla seyahat ettiği minibüs bir kamyonla çarpıştı. Meydana gelen kazada Çetintürk ve minibüsün şoförü yaşamını yitirdi.

Rafineri Reklam Ajansı Başkan Yardımcısı Ayşe Bali, “Çok üzgünüm. Brezilya"ya bir hafta önce gittiler. Şu an Brezilya"nın hangi noktasında olduklarını bilmiyorum. Konsolosluktan gelen bilgiye göre, kaza sonrası Murat ve aracın şoförü vefat etmiş. Murat"ın arabadaki arkadaşlarından biri de iç kanama geçirmiş. Onu ameliyata almışlar. 24 ila 36 saat içinde İstanbul"a gelmelerini bekliyoruz. Murat"ın eşi Eda"nın yaşadığı talihsizliğe inanamıyorum. Üç gün önce evlenip böyle bir şey yaşamak çok korkunç” dedi.

Çetintürk"ün tanıdığı en zeki insanlardan biri olduğunu söyleyen Bali, gözyaşları içinde, “Murat"ın vefatı Türk reklamcılığı için büyük bir kayıp. Çok değerli, çok önemli biriydi... Türk reklamcılığının temel taşlarından biriydi. Son yıllarda reklamcılık adına yapılan, ödül alan en iyi işlerin arasında onun yaptığı işler de vardı. Hepimiz şoke olduk” diye konuştu.

"Daha fazla tekne, daha az iş"
En etkili 10 üretici reklam direktörü arasında gösterilen Çetintürk, İstanbul Erkek Lisesi"nin ardından Boğaziçi Üniversitesi İş İdaresi Bölümü"nü bitirdi. Çetintürk, reklam kariyerine Kalemler adlı ajansta başladı. Alice/BBDO"da 8 yıl kaldı, ardından RPM/Radar"da 4 ay çalıştı. Total"de bir süre çalıştıktan sonra da, oradaki arkadaşlarıyla Rafineri Reklam Ajansı"nı kurdu. 2001 yılından bu yana da Rafineri Reklam Ajansı"nın üretici yönetmenliğini yapan Çetintürk, Fikir Atölyesi"ne verdiği mülakatta, “On sene sonraki hayatında bugünden farklı neler olacak?” sorusuna “Daha fazla tekne, daha az iş. Bir de çocuk. Umarım” yanıtını vermişti.



"Yaşamadığım bir sürü şey var"
Son yıllarda yelkene merak saran, dünyayı dolaşarak fotoğraf çeken Çetintürk, Fikir Atölyesi"ne gelecek planlarını anlatırken, “Henüz yaşamadığım ve eğer hiç yaşamazsam pişman olacağım bir sürü şey var tabii. Ama onların birçoğunu yapmayı planlıyorum. Yapma imkânım artık hiç olmayan bir şey ise 100 metre dünya şampiyonu olmak. Ki çocukken en çok istediğim şeylerden biriydi. Ama bunun için pişman değilim tabii, ne kadar çok çalışırsam çalışayım büyük ihtimalle olamazdım zaten!” şeklinde konuşmuştu.