Akasya Durağı dizisinin “Arif”i Timur Acar, bir otomotiv şirketinden 66 bin TL’ye aldığı otomobil için davalık oldu. Otomobilde hasar tespit eden ünlü oyuncu, otomotiv şirketine “ayıplı mal” davası açtı. Acar’ı haklı bulan mahkeme, ödenen paranın iadesine hükmetti.

AKASYA Durağı adlı dizide “Arif” karakterini canlandıran Timur Acar, bir otomotiv şirketinden değeri 61 bin TL olan 2011 model otomobili, bankadan çektiği krediyle 66 bin TL’ye mal edip satın aldı. Aracını kullanmaya başladıktan kısa bir süre sonra tavan boyasında çatlak ve pas gören Acar, soluğu otomotiv şirketinde aldı. Aracını yenisiyle değiştirmek isteyen Acar, bu mümkün olmazsa aracın satış bedelini talep etti. Araçta üretim hatası olduğunu kabul eden şirket ise yeni aracı teslim ederken tamir ettiği araç için de Acar’dan 5 bin TL talep etti. Bu talebi reddeden Acar, İstanbul Tüketici Mahkemesi’ne başvurarak, “ayıplı mal” (aracın ayıpsız yenisiyle değiştirilmesi, mümkün olmaması halinde araç bedelinin fazlasıyla birlikte iadesi) davası açtı.

BİLİRKİŞİ ‘AYIPLI’ DEDİ
Acar, avukatı tarafından verdiği dava dilekçesinde, araçla ilgili olarak Kadıköy 4. Sulh HukukMahkemesi’ne dosya üzerinden delil tespiti yapıldığını öne sürerek, “Bilirkişi raporunda araçta imalattan kaynaklanan ayıp bulundu. Bu nedenle dava konusu aracın ayıpsız olanı ile değiştirilmesini, bumümkün olmazsa araç bedeli olan 66 bin 200 TL’nin davalı otomotiv şirketinden tahsilini talep ediyorum” dedi. Acar’ın davasına cevap veren otomotiv şirketi ise, araçta ayıp ya da üretim hatası bulunmadığını belirterek, “Araç, 2011 tarihinde satın alındı. 30 günlük ‘ayıp haber’ süresi geçti. Davacının talepleri zamanaşımına uğradı. Araç 61 bin TL bedelle satın alındı. Davacının talepleri yerinde görülse dahi, araçtaki değer kaybının tespiti ile kullanımdan kaynaklı menfaati tespit edilerek bedelin tenzili gerekmektedir. Davacı Timur Acar’ın faiz istemini haksız ve yasaya aykırı buluyoruz ve davanın reddini istiyoruz” dedi.

PARA İADE EDİLECEK
İstanbul Tüketici Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında hâkim, Acar’ın davasını kabul ederek, aracın ayıplı olduğunun tespitine karar verdi. Mahkeme, ayıplı aracın davalı otomotiv şirketine iade edilmesini ve ödenen 61.203 TL’nin, malın iade tarihinden itibaren otomotiv şirketinden alınarak Acar’a verilmesine hükmetti. Mahkeme, Acar’ın ‘fazlaya’ yönelik istemini ise reddetti. (Habertürk)