CNN Türk’te yayımlanan Mesut Yar’ın sunduğu Burada Laf Çok programına Yunuslara Özgürlük tişörtü ile katılan oyuncu Özge Özder, yunusların esaretinin iç yüzünü ekranlarda detaylı bir şekilde anlattı.

Hayvanların eğlence amaçlı tutsak edilmesinin çarpıklığını ve yunusların havuzlarda nasıl intihar ettiğini anlatan Özder, tüm izleyenleri www.yunuslaraozgurluk.com adresini ziyaret etmeye ve The Cove (Koy) belgeselini izlemeye davet etti.

Programın sunucusu Mesut Yar da, “Biz de ‘yunuslara özgürlük’ diyoruz” sözleriyle Özder’in verdiği mesajları destekledi ve “Okulların yarıyıl tatili boyunca bu parklardan yayın yaparak geçirenler var, bu mesajlara çok bozulacaklar” diyerek bu konuda gerekli hassasiyeti göstermeyen meslektaşlarına çağrıda bulundu.

İzmir Ticaret Odası’na eleştiri

Özge Özder, programın ilerleyen dakikalarında Kaş’ta yeni bir yunus parkı açılmaması için devam eden kampanyayı ve İzmir Ticaret Odası’nın bir yunus parkı da içeren yeni projesini gündeme taşıdı. Bununla birlikte Özder, televizyonlarda açıkça bu tesislerin reklamlarının yapılmasından büyük rahatsızlık duyduğunu ifade etti.

Disko Kralı’nda Yunuslara Özgürlük gecesi

Okan Bayülgen’in sunduğu Disko Kralı’na Yunuslara Özgürlük Platformu’nun logosu ile katılan oyuncu Ayça Varlıer ise, programa yunusların özgürlüğü için katıldığını açıkça belirterek konu hakkında detaylı bilgi verdi. Varlıer’in çağrısına Okan Bayülgen ve programın diğer konukları Merve Oflaz ve Yeliz Eker de katıldı. Özge Özder’in de programa telefonla bağlanması ile yunuslara özgürlük mesajları stüdyoda tüm gece devam etti. Okan Bayülgen’in ricası ile programı simultane olarak işaret diline çeviren çevirmen, yunuslara özgürlük sloganının işaret dili ile nasıl söyleneceğini tüm stüdyoya ve izleyenlere öğretti.

 

Ece Erken de yunuslara özgürlük dedi

Yunuslarla ilgili gerçeklerin gün geçtikçe daha çok günışığına çıkması üzerine daha önce yunus gösteri merkezlerinden yayın yaptığı bilinen sunucu Ece Erken de Twitter’da, “Gösteri amaçlı kullanılmasın hayvanlar, özellikle yunuslar. Artık yunus parklarına asla gitmeyeceğim, programlarımda yer vermeyeceğim” açıklamasında bulundu.

Yunuslara Özgürlük Platformu, ünlü isimlere duyarlılığı ve daha geniş kitleler üzerinde yarattıkları farkındalık için teşekkür ederken, destekçileri www.yunuslaraozgurluk.com adresindeki kampanyalara davet etti.