Oyuncu Engin Akyürek'in, sahte çürük raporu soruşturması kapsamında şüpheli sıfatıyla ifadesi alındı. Akyürek'in çeteden askerliğini tecil ettirmek için yardım istediği iddia edildi. Askeri Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok'un da tutuklandığı soruşturma kapsamında, bazı dizilerde rol alan oyuncu Engin Akyürek de ifade verdi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen Akyürek, soruşturma savcısı Hikmet Usta tarafından şüpheli sıfatıyla sorgulandı. Akyürek, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. 29 yaşındaki Akyürek'in askerliğini tecil etmek için çeteden yardım istediği iddia edildi.

Akyürek'in çete üyelerinden biriyle bu görüşmesinin telefon dinlemesine takıldığı da iddialar arasında. Öte yandan, çetenin sadece çürük raporu temin etmediği, aynı zamanda askerliğini tecil ettirmek veya daha rahat şartlarda askerlik yapmak isteyenlere de para karşılığı yardım ettiği ileri sürüldü. Savcı Hikmet Usta'nın bugüne kadar askerliğini tecil ettirmek veya iyi yerlerde askerlik yapmak için çeteye başvuran, aralarında oyuncuların da bulunduğu yaklaşık 50 kişiyi sorguladığı öğrenildi.

Milliyet