Türkiye tekstil sektörünün önde gelen markalarından Leke Jeans yaşadığı mali darboğazı aşamayınca mahkemenin yolunu tuttu ve iflas erteleme istedi. 

Kayyum ataması yapılan şirketin 2 bin çalışanı ve 250 milyon lira cirosu var. 

SIKINTIYI AŞAMADI 

Şirket bir süreden beri yaşadığı mali sıkıntıları aşamayınca mahkemenin yolunu tuttu. Leke Jeans ürünlerinin üretim ve satışını yapan C Sistem Tekstil Limited Şti. ve Acar Grup Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. için iflas erteleme başvurusu yapıldı. Başvuru 26 Ocak günü İstanbul Anadolu 6. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne yapıldı.

DÜŞÜK TALEP VE KUR VURDU

Şirket avukatı İsmail Serkan Yelgin imzası ile mahkemeye sunulan dava dilekçesinde, yaşanan mali sıkıntılara da değinildi. Buna göre, Türkiye ekonomisinde yaşanan dalgalanmalar, kurlardaki artış ve talep meydana gelen düşüş şirketi zora soktu.

MAHKEME KAYYUM ATADI

Mahkeme, iki gün sonra aldığı ara kararda şirketin tedbir talebini kabul etti. Karar ile birlikte anılan iki şirket icra takiplerine karşı korumaya alınmış oldu. Mahkeme şirkete iki kişiyi kayyum olarak atarken, bilirkişi raporunun hazırlanması için de 4 kişilik bir heyet belirledi. Dava dosyasının ilk duruşması için ise 13 Nisan’a gün verdi.