Bir dönem Network'ün marka yöneticiliğini ve modelliğini yapan Eyşan Özhim; son günlerde kendisi hakkında kilo aldığı ve çirkinleştiğine dair çıkan haberlere tepki amacıyla kılık değiştirdi! Özhim'le yaşadığı sağlık sorunlarını ve beş yıldır birlikte olduğu yönetmen sevgilisi Aydın Bulut'la olan ilişkisini konuştuk. İşte anlattıkları...

Bu kıyafetin hazırlık aşaması nasıl oldu?
Baktım ki son zamanlarda beni olmadık yerlerde görüntüleyen arkadaşlar, acımasız yazılar yazıyor ve yorumlar yapıyor; ben de bunu protesto etmek için böyle bir yola başvurdum.

Neden bu şekilde bir tepki verme ihtiyacı duydunuz?
Çünkü herkesin kafasında bir güzellik takıntısı var. Benim için hep "Çok güzel kadın" diyorlar. Ya da "Sen bu roller için çok güzelsin" diyorlar. Bunlar beni üzüyor. Güzelliğin para edip bir işe yaradığını hiç görmedim. Güzellik takıntısı bana saçma geliyor.

ALTI AY YATTIM

Güzellik kavramıyla ilgili bu tepkiniz eski yıllar da da varmıydı?
Network'la yollarım ayrılınca, sevgilim Aydın Bulut ile ilgili sacma iddialar ortaya attılar. Sonra, şirketten ayrılmadan önce saçlarımı bir proje için beyaza boyatmıştım. Bunun için de "Eyşan yaşlandı" dediler. Eyşan'ın içi çocuk gibidir. Bunlara pabuç bırakmaz. O başlıklar beni rencide ediyor ve bazı insanlar okuyup bunlara inanıyorlar. Tamam, eski kilomda değilim ama geçirdiğim ciddi sağlık sorunlarına ve aldığım ilaçlara rağmen; hâlâ şahane bir görüntüdeysem bu yapılanlar haksızlık! 1.75 boyunda, 61 kilo olan bir kadın, nasıl kilolu olabilir?

Nasıl bir rahatsızlık geçirdiniz?
Altı sene önce sol tarafıma felç geldi. Sonra ameliyat oldum ve altı ay sinirlerim açılsın diye yataktan kalkmadan bir hayat sürdüm. Tam o dönemde Aydın ile tanıştım. Ve o, en zor zamanlarda beni hiç bırakmadı.

Aydın Bey ile nasıl tanıştınız?
Bu hikayeyi ilk kez anlatıyorum. Bizim aşkımız hastanede başladı. Bizi arkadaşlarımız birbirimize çok yakıştırıp, 'Babam ve Oğlum'un galasında tanıştırdılar. O dönem yeni boşanmıştım. Yalnız kalmak istiyordum. Sonra başıma bu felç olayı geldi. Hastanede yattığım dönemde, Aydın'la karşılaştım. Meğer onun da babası aynı hastanedeymiş. Selamlaştık ve bana bir saat sonra geçmiş olsun çiçeği gönderdi. Birkaç gün sonra taburcu olacağım sırada çıkarken Aydın'ı gördüm yine. Maalesef babasını kaybetmişti. Bir arkadaşlık başladı, daha sonra da sevgili olduk.

Tedavi süreci boyunca sevgiliniz yanınızda oldu mu?
Aydın beni hiç yalnız bırakmadı. Altı sene önceki ameliyat, hayata bakış açımı değiştirdi. Aldığım tek bir nefes bile çok kıymetli. Kime ne olacağı belli değil. Bu yüzden artık medyadaki arkadaşların, insanların neler yaşadığını bilmeden dış görünüşüne bakarak yorum yapmasını istemem.

SEVGİLİMLE AYNI PROJEDE YER ALMAYI ÇOK İSTİYORUM

Yapımcıların ekranda bu kadar proje varken size teklif getirmemesinin nedeni nedir?
"O bizim rol için çok güzel" diyorlar. Ama şu anda dizilerde oynayan tüm kızlar çok güzel! Bu saçma gerekçeyi anlamıyorum. "Eyşan çirkin kadın olamaz" diyorlar. Biraz da bekar olmadığım için olabilir... Fatih Aksoy bile gazetedeki fotoğraflarımı görüp "Sen kilo mu aldın?" diye sordu, ben de şaşırdım. Bu sezon için yeniden görüşeceğiz. Ama biliyorsun bu sadece Fatih'in elinde olan bir şey değil. Projenin oyuncuyla ve yönetmenle örtüşmesi lazım.

Aydın Bey, yaşanan bu olayları nasıl değerlendiriyor?
O da inanamıyor... Ona her sezon bir sürü teklif geliyor. Ben onun kadar iyi bir yönetmenle çalışamamaktan ötürü mutsuzum. Onun projelerine önerildiğimde, eş durumundan ötürü almıyorlar beni. Karı-koca aynı projede olmaz diye. Ben de buna katılmıyorum. Birlikte olan insanların sinerjisi daha iyi olur. Sette bile birbirimizi en fazla iki-üç gün göreceğiz. Ben kendime çok güveniyorum. 1.75 boya, 61 kilo normaldir, hangi diyetisyene sorarsanız sorun, böyle söyleyecektir. Ayrıca hiç selülitim de yok. Kendimi makyajsız da beğenirim.

SPOR YERİNE EV İŞİ YAPIYORUM

Formunuzu korumak için şimdi ne yapıyorsunuz?

Bana spor yasak! Bu yüzden ev işi yapıyorum. Şayet evde yukardan dolaptan birşeyler alacaksam mutlaka Aydın'ın eve gelmesini bekliyorum. Çünkü mümkün değil yukarıya uzanamıyorum ve ağırlık taşımıyorum. Ayrıca çok güzel yemek yaparım, meşhurdur yemeklerim. Ben işten ayrıldığımda, yedi ay diyetisyene gittim. Diyetisyenin bana uyguladığı diyet yüzünden kilo almaya başladım. Meğer ben eskiden doğru besleniyormuşum. Diyetisyen ekmek yememi istedi, halbuki eskiden ekmek yemezdim. Onun yanlışları yüzünden kilo aldım. Tüm mankenlerin nasıl diyet yaptığını biliyorum. Ölüm diyeti bile iyi kalır yanında, sıfır beden olmak için bir şey yemiyorlar.

ÇOCUK İSTERSEM EVLENİRİM

Evlilik ve çocuk hedefleriniz var mı?

Ben idealleri olan bir kadınım. Bir-iki sene içinde bir dizide oynamak istiyorum. Ancak bunu gerçekleştirdikten sonra çocuk yaparım, çocuk yaparsam da evlenirim. Çocuk olmadan evlenmem!
Sevgiliniz size evlenme teklif etti mi? O ilk tanıştığımız zamanlarda hemen yüzüğümü alarak evlenme teklifinde bulundu.


Bu fotoğraf Cihangir'de çekildi

Başak ÇOKAN / GÜNAYDIN