Savcılık öyle isimleri "şüpheli" sıfatıyla ifade vermeye davet etti ki "Futbolda şike soruşturması" nde yeni bir şok yaşandı. Futbolda şike soruşturması kapsamında 2. dalga operasyonunda 22 kişinin ifadesine başvurulacağı öğrenildi.

7’Sİ GÖZALTINDA

Bu isimlerden 7 kişi bugün gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimler şöyle:
Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, TFF eski Başkanı Mahmut Özgener, Mehmet Levent Kızıl, kaleci Serdar Kulbilge, Mümtaz Karakaya, Ufuk Özerten, Zeki Mazlum

15 KİŞİ DE TELEFONLA İFADEYE ÇAĞRILDI

Bu isimlerin dışında da 15 kişi daha ‘şüpheli’ sıfatıyla ifadeye çağrıldı. Savcılığın talimatı üzerine emniyet, 15 kişiye ise telefonla ulaştı. Telefonla ‘şüpheli’ sıfatıyla ifadeye çağrılan isimlerin bazıları ise şöyle:

Beşiktaş yöneticisi Serdar Adalı, Teknik Direktörler Yılmaz Vural, Rıza Çalımbay, Tayfur Havutçu, futbolcu İbrahim Akın ile eski Beşiktaş yöneticisi Sinan Engin.

Telefonla çağrılan bu isimlerin ifadeye gelmemesi halinde haklarında yakalama kararı çıkarılabileceği belirtildi.

TFF’YE BELGE VE DELİL GÖNDERİLMEYECEK

Şike iddiaları kapsamında Avrupa Kupaları maçlarından önce bir karar vermek için savcılık ve emniyetten delillerin gönderilmesini bekleyen Türkiye Futbol Federasyonu’na ise şu aşamada belgelerin gönderilmeyeceği belirtildi. Belgelerin gönderilmemesine gerekçe olarak ise, "Şike soruşturması kapsamında federasyonda görevli bazı isimlerin de şüpheli olarak yer alması" gösteriliyor.