Sarıyer'den Levent yönüne GEST 1001 Alman plakalı Hummer marka cipiyle giden Dubai İş Konseyi Başkanı İşadamı Süleyman Taşçı (33), iddiaya göre, saat 01.30 sıralarında Ayazağa dönüşüne gelmeden plakası alınamayan bir aracın sıkıştırmasıyla direksiyon hakimiyetini kaybetti. Savrulan cip, Büyükdere Caddesi'ndeki bariyerleri parçaladıktan sonra bir ağacı devirip karşı yöne geçti. Kazayı gören vatandaşlar Taşçı'yı aracının içinden çıkarttı. Taşçı kazayı alınındaki sıyrıkla atlatırken, yaklaşık 200 bin TL değerindeki lüks cip yanmaya başladı.

Olay yerine gelen itfaiye ekibi yangına müdahale etmeye hazırlanırken, aracın su pompası arıza yaptı. Yanan araca su sıkamayan itfaiyeciler yükselen alevleri çaresizlik içerisinde izledi. Olay yerine gönderilen başka bir itfaiye ekibinin, yaklaşık 40 dakikalık çalışmasının ardından yangın güçlükle söndürüldü. Ambulansla Şişli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Taşçı, ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildi. Taşçı'nın yapılan testin ardından alkollü olmadığı belirlendi.

Dubai İş Konseyi (Dubai Business Council) Türk Başkanı Süleyman Taşçı, geçtiğimiz günlerde 5 yıl içinde Türkiye'ye 2.5 milyar dolarlık bir yatırım planladıklarını, ilk yatırımın ise Bodrum'da büyük bir turizm tesisi olacağını söylemişti. (DHA)