Lindsey'in oğlu Trevor, Los Angeles Times gazetesine yaptığı açıklamada, babasının 4 Mayıs'ta ABD'nin California eyaletinin Malibu kentinde öldüğünü belirtti.

Lindsey, 1961'de Garland'ın, ABD'nin New York kentindeki ünlü Carnegie Hall konser salonunda verdiği konserde ve daha sonra ise televizyondaki gösterilerinde müzik direktörlüğünü yaptı.

ABD'li ünlü şarkıcı Streisand ile de birlikte çalışan Lindsey, sanatçının New York'taki ünlü Central Park'ta videoya kaydedilen konserindeki başarısı nedeniyle 1969 yılında Emmy ödülüne layık görüldü.

Streisand, 89 yaşında hayata veda eden Lindsey hakkında yayımladığı yazılı açıklamada, ünlü besteci ve caz piyanisti ile birlikte çalışmanın "kendisi için gerçek olmuş bir rüya olduğunu" belirtti.

Lindsey, ünlü talk şovcu Merv Griffin'in hazırladığı, ABD'li televizyon izleyicilerinin 1962 yılından başlayarak 24 yıl boyunca en gözde programları arasında kalmayı başaran "Merv Griffin Show" adlı eğlence programında da 20 yıldan daha uzun bir süre müzik direktörlüğü yaptı.