Geçen yıl, meslektaşı Haydut"un yerine atanan ve Tika bir yılı geride bıraktı. Göreve başladıktan sonra hiçbir olayın yaşanmadığı Kuşadası"nda Bomba Arama Uzmanı Dedektör Tika, yerli ve yabancı turistler tarafından çok seviliyor.
Yaz döneminde yaklaşık 2 milyon, kışın ise bir milyon kişinin güvenliğinden sorumlu olan Tika, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bir çok bakan ve üst düzey bürokratın güvenliğinde de görev yaptı.

Partneri A.K. isimli polis memuru ile birlikte Kuşadası Emniyet Müdürlüğü emrinde görev yapan Tika isimli bomba detektör köpeği, geçmişte yaptığı bir çok başarılı operasyona da imza attı. 14 değişik türde patlayıcı maddeyi tanıma ve tespit etme yeteneğine sahip Tika, zamanın büyük bir bölümünü eğitim yaparak geçiriyor. Komutları harfiyen uyan ve her yerde ve her koşulda görev yapabilen Tika"nın bu göreve zorlu bir sınavdan sonra başladığı bildirildi.

Polis teşkilatının en sadık dostları ve aynı zamanda pek çok başarılı operasyonda önemli görevler üstlenen gizli kahramanların arsında yer alan Tika sevimli haliyle herkesin ilgisini çekiyor.