SAKARYA Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü'nün Bodrum'a düzenlediği gezide Bölüm Başkanı Doç.Dr. S.C.'nin 2 kız öğrenciyi taciz ettiği öne sürüldü. 2 öğrencinin şikayetinin ardından üniversite yönetimi bölüm başkanı hakkında soruşturma başlatırken, Doç.Dr. S.C. bölüm başkanlığı görevinden istifa etti.

Olay, 2 ögrencinin Rektörlüğe verdiği dilekçe üzerine ortaya çıktı. İddiaya göre, Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü tarafından geçen hafta sonu Bodrum'a düzenlenen geziye katılan Biyoloji Bölüm Başkanı Doç.Dr. S.C., öğrencilerle birlikte gece kulübüne giderek aşırı derecede alkol aldı. Geziye katılan bir grup öğrencinin iddiasına göre 37 yaşındaki evli Doç.Dr. C., gece kulübünde bir kız öğrenciye zorla içki içirdi. Kendisi de aşırı alkollü olan bölüm başkanı, kız öğrencinin pansiyondaki odasının kapısına giderek açması için uzun süre uğraştı. Daha sonra telefonla tacizini sürdürdüğü ileri sürülen Doç.Dr. S.C., gezi sırasında bir başka kız öğrenciyi de sahilde öpmeye çalıştı.

İddiaya göre Bölüm başkanı ve geziye katılan 2 öğretim üyesi, öğrencileri bir evde toplayarak konuların okulda konuşulmaması için baskı yaptı. Ancak, iddialar taciz edilen öğrenci ve 2 görgü tanığının dilekçeleri üzerine Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü'ne iletildi. Dilekçeyi öğrenen bölüm başkanı S.C. bölüm başkanlığı görevinden ayrıldı.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Durman da iddialarla ilgili olarak öğrencilerin şikayetlerinin kendilerine ulaştığını ve derhal soruşturmaların başlatıldığını söyledi. Doç.Dr. S.C.'a ile iddialarla ilgili olarak telefonla da ulaşmak mümkün olmadı.