BURSA’da geçen yıl açılan ancak kampusu olmayan Bursa Teknik Üniversitesi’nin (BTÜ) 2011- 2012 Akademik Yılı, törenle açıldı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun da katıldığı, 78 öğrencisi bulunan üniversitenin Akademik Yılı açılışına salonun boş kalmaması için liselerden öğrenciler getirildi. Törende konuşan BTÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, "‘Gözü dışarıda olmak’ çapkınlık anlamında kullanılan olumsuz bir deyimdi. Ama ben size, basit ve yerel düşünmeyen, dünyaya açılmayı hedefleyen insanlar olma anlamında ’Gözünüz dışarıda olsun’ diyorum" dedi.
 
Türkiye’nin beşinci teknik üniversitesi konumunda bulunan ancak hala kampusu ve yeterli akademik kadrosu bulunmadığı için Büyükşehir Belediyesi tarafından Merinos Atatürk Kültür Merkezi’nde kendilerine geçici yer tahsis edilen Bursa Teknik Üniversitesi’nde, 2011- 2012 Akademik Yılı açılışı, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı.
 
ÖĞRENCİ YETERLİ OLMAYINCA LİSELERDEN ÖĞRENCİ GETİRİLDİ
 
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun da katıldığı açılışa, üniversitenin akademik kadrosu ve 78 öğrencisi ile salonun boş görünmememis için çeşitli liselerden getirilen öğrenciler katıldı.
 
Klasik Türk Sanat Müziği dinletisi ile başlayan törende konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, makine mühendisliği ve kimya bölümleriyle eğitime başlayan üniversitenin kente ve ülkeye önemli katkılar sağlayacağına inandığını söyledi.
 
21’inci asrın büyük düşünenlerin asrı olduğuna değinen Bakan Eroğlu, "Dolayısıyla hem ülkemiz için hem devletimize ait bütün kurumlar için büyük düşünmek durumundayız. Bursa Teknik Üniversitesi’nin de şimdiden büyük hedefler belirlemesi ve bu hedefleri yakalamak için gayret etmesi gerekiyor" diye konuştu.
 
BTÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen ise öğrencilere seslenerek şunları söyledi: "Artık, ’Dersimi geçsem, sınıfımı geçsem, diplomamı alsam, şöyle getirisi fena da olmayan bir iş, geçimime katkısı olacak bir eş, Allah bereket versin!’ Hayır! Bu dönem bitti. Artık iyi bir mezunun istihdam edilmeyi düşünen değil, istihdam yaratmayı düşünecek kadar cesur ve geniş ufuklu olarak tanımladığı günlere geldik. ’Gözü dışarıda olmak’ çapkınlık anlamında kullanılan olumsuz bir deyimdi. Ama ben size basit ve yerel düşünmeyen, dünyayı açılmayı hedefleyen insanlar olma anlamında ’Gözünüz dışarıda olsun’ diyorum." Törenin sonunda Bakan Eroğlu ve kentin yöneticileri, üniversitenin 78 öğrencisi ile birlikte anı fotoğrafı çektirdi.
 
-VATAN-