BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, üniversitelerde başörtülü öğrencilerin eğitim görmesine olanak sağlayacak düzenlemeyi olumlu ancak yetersiz gördüklerini belirterek, "Başörtülü olanların eğitim ve çalışma haklarının sağlanması gerekir" dedi.

Partisinin genişletilmiş İl Divan toplantısı için geldiği Gaziantep'te basın toplantısı düzenleyen Muhsin Yazıcıoğlu, Türkiye'de bir başörtüsü sorunu bulunmadığını ve başını örtenlere öğrenim ve çalışma hakkının verilmesi gerektiğini savundu. Üniversite öğrencilerine okullarına başörtülü olarak girilmesi hakkını veren yasal düzenlemeyi olumlu ancak yetersiz bulduklarını kaydeden Yazıcıoğlu, "Başörtüsü Türkiye'nin bir gerçeğidir. Bireysel hakkını kullanarak eğitim yapmak isteyenlere eğitim, çalışmak isteyenlere çalışma ve sosyal hayata katılım hakkı sağlanmalıdır. Üniversitelerde bu yolda atılan o adımı demokrasi açısından olumlu ama yetersiz görüyoruz. Kimileri buna da tahammül edemiyor. Üniversitelerde kamplaşmaların olacağı, kaosa sürüklenileceğini ileri sürüyorlar. Eğer yasaklar olmazsa, başörtülünün de başörtüsüzün de hakları teminat altına alınırsa birlikte, kardeşçe okur, yaşarlar. Yeter ki yasaklar kalksın, bireysel özgürlükler kısıtlanmasın. Yeter ki kimse kimsenin kılığına kıyafetine karışmasın, eğitim, çalışma hakkı elinden alınmasın" diye konuştu. Asgari ücretin vergi dışı bırakılmasını da isteyen Yazıcıoğlu, TBMM'de görüşülen Vakıflar Yasası'nı da eleştirerek şöyle dedi:

"Bu gürültü, patırtı arasında bir bölümü çıkarılan Vakıflar Yasası ile milli vakıflarımızın korunması değil, Türkiye'ye yabancıların daha kolay girmesi sağlanıyor. Batı Trakya'da haklarımızı koruyamayanlar bugün bonkörce bazı yabancı derneklere olağanüstü rant sağlayacak düzenlemelere gidiyorlar. Bu yasa yeniden gözden geçirilmeli, yabancı örgütlerin vakıf adı altında ülkemizde cirit atmalarını sağlayacak düzenlemelerden vazgeçilmelidir."