Fezalar Eğitim Kurumu'nun Irak'ın kuzeyindeki Erbil kentinde kurduğu Işık Üniversitesi törenle açıldı.

Işık Üniversitesi'nin açılışına bölgesel yönetimin yetkilisi Neçirvan Barzani, Türkiye'nin Musul Başkonsolos Vekili Ahmet Yıldız, Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim Genel Müdürü Hüseyin Çalık, AK Parti milletvekilleri Vahit Kirişci, Saadettin Aydın, İbrahim Hasgür, İbrahim Halil Mazıcıoğlu, Abdülhadi Kahya, Burhan Kayatürk ve Türkiye'den diğer bazı davetliler katıldı.

Barzani yaptığı konuşmada, Işık Üniversitesi'nin Türkiye ile olan iyi ilişkilerinin daha da pekişmesine katkı sunacağını belirterek, şunları belirtti:

''Türkiye bizim dostumuzdur. İlişkilerimizde bazen inişler olurdu. Ancak son dönemlerde çok iyi. Işık Üniversitesi bu ilişkilerin daha iyi yürümesi için bir adımdır. Diyalog bütün sorunların çözüm yoludur. Biz Türkiye'den gelip burada yatırım yapanlara büyük destek veriyoruz. Üniversitenin başarılı olması için gerekli tüm katkıyı yapacağız.''

Erbil Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Hoşoğlu ise yaklaşık 14 yıldan bu yana Erbil'de açtıkları kolejlerinin faaliyet gösterdiğini belirterek, ''450 öğrencili üniversitemizde eğitim İngilizce olacak. Buradaki gençlere ilim ve irfan öğreteceğiz'' dedi.

Törende, Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın gönderdiği mesaj da okundu. Babacan, mesajında, Türkiye'nin zor bir dönemden geçen Irak'ta birlik beraberliğin pekiştirilmesinden yana olduğunu belirterek, eğitim alanında da komşuları Irak'a destek verdiklerini kaydetti.

Törende ayrıca, Neçirvan Barzani'ye Işık Üniversitesi tarafından plaket verildi.
Milliyet