Kuşadası"nda eğitim gören üniversiteliler ise en önemli sorunlarının yıllardır verilmeyen burslar olduğunu belirten ve bursların bağlanmasını isteyen üniversiteliler, Başkan Altıngün"den bu konuda kendilerine yardımcı olmasını istediler.
Kendisine büyük destek veren üniversite gençliğiyle bir süre sohbet eden Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, daha sonra yaptığı açıklamada; yarım kalan üniversite kampusunun inşaatının tamamlanması için itici güç olacaklarını ve üniversitenin kurdelesini öğrencilerle birlikte keseceklerini söyledi. Gençlerle sürekli görüşmek ve fikirlerinden yararlanmak istediğini kaydeden Altungün, kapısının sürekli açık olduğunu, gençlerin istediği zaman kendisine ulaşabileceğini ifade etti.
Seçim meydanlarında burs sözü verdiklerini hatırlatan Kuşadası Belediye Başkanı Altungün, bu sözü tutacaklarını söyledi. Altungün sözlerine şöyle devam etti: “İlköğretim seviyesinden üniversiteye kadar bin öğrencimize burs bağlamak istiyoruz. Bunun için kaynak hazırlığımız sürüyor. Önümüzdeki eğitim ve öğretim yılından itibaren burslar açılacak. Gerçekten ihtiyacı olan tüm öğrencilerimize burs vereceğiz. Başlangıçta burslu öğrenci sayısı bin olmayabilir. Ama zaman içerisinde bu sayıya ulaşmak için çabalayacağız”