Akdeniz Üniversitesi'nde çalışan H.K. isimli bahçıvanın, Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde staj yapan A.K. isimli kız öğrenciye tecavüz girişiminde bulunduğu iddia edildi.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Acil Servis tuvaletinde İngiliz turiste temizlik işçisinin tecavüz ettiği iddiasının gündeme gelmesinden önce üniversitenin Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde staj yapan bir kız öğrenciye aynı birimde çalışan bahçıvanın tecavüz girişiminde bulunduğu iddia edildi. Tecavüzden kaçarak kurtulduğunu belirten genç kız, bahçıvandan şikayetçi oldu. Gözaltına alınan bahçıvan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

STAJ İÇİN GELMİŞTİ

İddiaya göre olay 1,5 ay önce Akdeniz Üniversitesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde yaşandı. Konya Selçuk Üniversitesi'ne bağlı Silifke Meslek Yüksek Okulu ikinci sınıf öğrencisi 21 yaşındaki A.K., Temmuz ayında Akdeniz Üniversitesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde staja başladı. Akdeniz Öğrenci Yurdu'nda kalan genç kız, 27 Temmuz akşamı mesai bitiminde, eşyalarını almak üzere gittiği odasında, aynı birimde bahçıvan olarak çalışan H.K. ile karşılaştı. Genç kıza konuşmak istediğini söyleyen H.K., "Senden hoşlanıyorum" diyerek arkadaşlık teklif etti. A.K. ise, daha önce birkaç kez gördüğü H.K.'nin arkadaşlık teklifini "Saçmalama, duymamış olayım" diyerek geri çevirdi. H.K., iddiaya göre bunun üzerine dışarı çıkmak için kapıya yönelen A.K.'nin üzerine atladı. Genç kızın üzerindeki kıyafetleri çıkarmaya çalışan H.K., başarılı olamayınca "Bunu kimseye söylemezsen seni bırakırım" diyerek tecavüzden vazgeçti.

İŞTEN ÇIKARILDI
Korkudan ne yapacağını şaşıran A.K. bahçıvanın bir anlık dalgınlığından yararlanarak odadan kaçmayı başardı. Bu sırada kampusta bulunan bir kişi çığlık çığlığa koşan genç kızı fark ederek yardımına koştu. A.K., daha sonra üniversitenin güvenliğine giderek olayı anlattı. Üniversitenin özel güvenliği tarafından yakalanan H.K. polise teslim edildi. Stajyer öğrenci, bahçıvan hakkında "Üzerime atladı, şehvetle göğüslerime ve kalçalarıma elledi" diyerek şikayetçi olurken, H.K. ise, tecavüz girişimi iddiasını yalanladı. Hoşlandığı A.K.'ye sadece arkadaşlık teklif ettiğini savunan H.K. iftira attığı gerekçesiyle genç kızdan şikayetçi oldu. H.K. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, olayla ilgili açıklama yapmayan üniversite yönetimi ise bahçıvanı işten çıkardı.

ACİLDE TECAVÜZE UĞRADIĞINI İDDİA ETMİŞTİ
Akdeniz Üniversitesi'nde bir ay önce de bir tecavüz iddiası ortaya atılmıştı. Tatil için Antalya'ya giden İngilizce öğretmeni G.T., gece saat 03.00'da alkollü şekilde gittiği Akdeniz Üniversitesi Hastanesi acil servisinin tuvaletinde, hastanede temizlik işçisi olarak çalışan Hayri G.'nin tecavüzüne uğradığını iddia etmişti. Çıkarıldığı mahkemede tutuklanan temizlik işçisi, daha sonra yapılan itirazla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

2006 YILINDA DA BİR ÖĞRENCİ TECAVÜZE UĞRAMIŞTI
Akdeniz Üniversitesi Kampusu'nda 2006 yılında da 22 yaşındaki V.Ç. isimli öğrenci, kampus dışından öğrenci olmayan 3 kişinin tecavüzüne uğramıştı. Zanlılar, akşam saatlerinde kampus içerisindeki yurda giden Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencisi V.Ç.'yi ağzını kapatıp çalılıkların arasına götürerek tecavüz etmişti./HT