Maaşlarının yatmamasından üniversite yönetimini sorumlu tutan üniversite personeli, gazeteleri arayıp tepkilerini dile getirdi. CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli ise gecikmenin Maliye Bakanlığı’ndaki bir hatadan kaynaklandığını ileri sürdü. Öğretim üyeleri, ödenek bitmek üzereyken Strateji Daire Başkanlığı’nın zamanında Hazine Müsteşarlığı’na başvurup gereken süre içinde bildirim yapması gerektiğine dikkati çekti. Öğretim üyeleri, "Bu yapılmadığı için gecikme oldu. Bu bildirim yapılmış olsa maaşlar iki gün önceden bankaya yatar. Banka da ödemeyi gününde yapardı" iddiasında bulundu. 
 
CBÜ ise bugün sabah saatlerinde internet sitesinden ’Maaş Ödemesi Hakkında Duyuru’ adı altında yaptığı açıklamada, bu durumun sadece kendi üniversitelerinde yaşanmadığını belirtti. Açıklamada, "657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu ve 2914 Sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu hükümleri gereğince 15 Temmuz 2011 tarihi itibariyle ödenmesi gereken maaşlar, Hazine Müsteşarlığı’nca henüz karşılanmamış olması nedeniyle gecikmeli olarak ödenecektir" denildi. Sitede, saat 15.30 sıralarında yapılan ikinci açıklamada ise maaşların saat 20.00 itibariyle ödeneceği duyuruldu. 
 
CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Maliye Bakanlığı’ndaki bir hata nedeniyle maaş ödemelerinin gecikmeye uğradığını vurguladı. Prof. Dr. Pakdemirli, "Para ilgili bankaya geldi. Saat 20.00’den itibaren hesaplara gececek" dedi. (DHA)