Polis etrafa keskin nişancılar yerleştirdi. Reşit K. iki saat sonra genç kızı bıraktı.
 
İstanbul Aydın Üniversitesi’nde dehşet dakikaları yaşandı. Yerel Yönetimler Yüksek Okulu son sınıf öğrencisi Reşit K. iddiaya göre, 3 ay önce kendisini terk eden Esra Ö’yü konuşmak için kafeteryaya çağırdı. Ardından genç kızı başına tabanca dayayarak rehin aldı. Reşit K. bu sırada kafetaryadaki herkesi dışarı çıkartarak genç kızı bir sandalyeye oturttu.
 
ÖZEL HAREKAT POLİSİ GELDİ
 
Üniversite yönetiminin ihbarı ile okula çok sayıda polis ekibi gönderildi. Reşit K. polisin konuşalımçağrısına olumsuz cevap vererek gitmemeleri halinde EsraÖ’yü öldüreceğini söyledi.
 
Bunun üzerine okula özel harekât polisleri gönderildi. Keskin nişancılar kafeteryayı gören noktalara yerleştirildi. Okul önüne de her ihtimale karşın iki tane ambulans istendi. Reşit K, uzun uğraşlar sonucu ikna olarak genç kızı 22.00’de bıraktı. Ancak Reşit K. polise direnmeye devametti. Polis, operasyon için hazırlık yaparken Reşit K, kız arkadaşını bırakmasının üzerinden yaklaşık 1.5 saat geçtikten sonra teslimoldu.
 
Her anını izlediler
 
Olay yerine gönderilen keskin nişancılar çılgın aşığın her anını takip etti. Yetkililer gencin teslim olması üzerine kimsenin vurulmadığını söyledi. Ekipler şimdi gencin silahı okula nasıl soktuğunu araştırıyor.
 
bugün