HAKKARİ"de KESK Şubeler Platformuna bağlı 500 kişilik grup, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr İbrahim Belenli ve Üniversite Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr Adem Babacan"ın , üniversitede çalışan Kürt kökenli öğretim görevlileri ve memurlar üzerinde baskı uygulandığını ve Üniversitenin bütün birimlerinde Cemaatlere yakın adamların yerleştiğini öne sürerek, Rektörlük binası önünde basın açıklaması yaptı.

Bulvar Caddesi üzerinde bulunan KESK Şubeler Platformu önünde toplanan KESK ve bağlı sendikalara üye yaklaşık 500 kişi, ellerindeki "Hizbullah Kontra uzantısı defolun", "İnsan emeği ile insandır", "Emlakçı rektör", "Genel Sekreter Babacan istifa", "Irkçı Üniversite istemiyoruz", "Irkçılığa ve cemaatleşmeye geçit vermeyeceğiz", "Demokratik bir vatan, özgür bir dil" yazılı pankartları taşıyarak yürüyüşe geçti. Çevre yolundaki Rektörlük binasına kadar yürüyen ve sık sık slgan atan grup, burada basın açıklaması yaptı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Hakkari Şube Başkanı Tarık Aslan, Hakkari Üniversitesinde yönetimin Kürt kökenli çalışanlar üzerinde milliyetçi, şoven ve ayrımcı bir tavır sergilediğini belirterek, şunları söyledi: "Özellikle Kürtlere karşı baskı ve sindirme politikası uygulanıyor. Bir çoğunun zorunluluktan dolayı çalıştığını , bir çoğu da istifanın eşiğine gelmiş durumda. Baskı politikalarından dolayı şu ana kadar 20"ye yakın kişi memuriyetten istifa etmiş. Rektör buna göz yumarak zamanının büyük kısmını il dışanda geçirerek bütün yetkilerini Genel Sekretere devretmiştir. 2547 sayılı YÖK kanununun 40/B maddesine göre derslere girmek için atanan birisi neden Genel Sekreter olarak görevlendirilip büyük yetkilerle donatmaktadır.Yönetim yeni atamalarda atanan Kürtlere karşı şoven bir tutum sergileyerek, "Erzurumda Kürtleri alevileri, asimile ettik sizi nasıl asimile edemedik" şeklinde faşizan bir tavır sergilemektedir. Bir taraftan Kürt Kadını Kongresi, Kürt Dili Edebiyatı ve Kürdoloji üzerinde konferanslar düzenleyip, diğer taraftan Kürtlerin Üniversiteye alımında kota uygulama fikrine sahip olmanız ve atananlara karşı yönetimiz tarafından faşizan bir tavır sergilenmekteki amaç nedir? Dışarıda almış olduğunuz Daire Başkanları hangi olağanüstü vasıflara sahip? Hakkari Üniversitesi 2008 de kurulmasına karşı neden öğrenciler halen başka illerde eğitim görüyor? Topluma hizmet amaçlı olan Üniversitede yapılan bu ayrımcılığa karşı eylemlerimizi sürdüreceğiz."

Basın açıklamasının ardından grup, sık sık "Emlakçı Rektör", " Genel Sekreter Adem Babacan istifa" sloganları atarak sesizce dağıldı.

Radikal