Adıyaman Üniversitesinde ihaleye fesat karıştırıldığı ve yolsuzluk yapıldığı iddiaları üzerine düzenlenen operasyon kapsamında 1 kişi daha gözaltına alınırken, gözaltına alınanların sayısı 3'e yükseldi.

Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Savcılığınca yapılan incelemelerde, Adıyaman Üniversitesi tarafından yaptırılan yerleşke içi bordür döşemesi kaldırım yapım işi ihalesi ile Sağlık Meslek Yüksek Okulu dış cephe boyama ve tretuvar yapım işi ihalesine fesat karıştırıldığı bilgisine ulaşıldı.

Soruşturma kapsamında Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Yapı İşleri Dairesinde görevli Mehmet T. ile şirket yetkilisi İbrahim K.'yı gözaltına almıştı.

Son olarak aynı operasyon kapsamında Adıyaman Üniversitesi İnşaat Dairesinde çalışan Halit G. isimli şahsın gözaltına alınmasıyla, gözaltına alınanların sayısı 3'e çıktı.

Soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

-OLAY-

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, ihalede fesat karıştırdıkları ve yolsuzluk yapıldığı gerekçesiyle Adıyaman Üniversitesindeki ihalelere yönelik çalışma başlatılmış, uzun süren teknik takip ve araştırma sonrasında ihale dosyalarına el konulmuş ve gözaltına alınan 14 kişiden 5'i üniversite görevlisi 4'ü firma sahibi 9 kişi tutuklanmıştı.