Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Nazilli İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Sümer Kampusu'nun İsabeyli Beldesine taşınması kararına karşı eylem düzenleyen öğrenciler, kampus önünde pankart açarak slogan attılar. Öğrencilerin eylemine sivil toplum örgütü temsilcileri ile Nazilli Şehiriçi Minibüsçüleri de destek verdi. Üniversitelerin bilim yuvası olduğunu ifade eden öğrenciler üniversitelerde rant kavgasının yapılmaması gerektiğini kaydettiler.
Nazilli'de bulunan ADÜ'ye bağlı İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Sümer Kampusunun İsabeyli'ye taşınacağı ile ilgili çıkan haberler üzerine üniversite öğrencileri basına teşekkür ederek 'Uyandırıldık, tepkimizi ortaya koyuyoruz' diye eylem yaptılar. Öğlen saatlerinde Sümer Kampus kapısı önünde yapılan eyleme üniversitenin öğrenci inisiyatifi gurubu öğrencileri ile Nazilli Şehiriçi Minibüsçüleri ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.
"Öğrenciyiz, haklıyız, Nazilli'de kalacağız" "Öğrenci uyuma, Kampüsüne sahip çık" "Parasız sağlık, parasız eğitim" yazılı sloganların hazırlandığı pankartlı eylemde grup tarafından basın açıklaması okundu.
İsmini açıklamayan grup sözcüsü tarafından yapılan açıklamada "Bugünlerde Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin İsabeyli'ye taşınmasına yönelik kararlar alınmakta, protokoller yapılmaktadır. Bizler bu durumun, öğrencilerin sorunlarını gidermektense daha çok arttıracağını düşünmekteyiz. Her zaman olduğu gibi, kampusumuzun İsabeyli'ye taşınmasının asıl amacının öğrencinin rant kapısı olarak görülmesidir. Küçük kasaba ve ilçelerin kalkınması için; öğrencilerin fikirleri, düşünceleri, ihtiyaçları hiçe sayılarak, öğrencilere danışılmadan kararlar alınması, ülkenin geleceği olan biz gençliği kaygılandırmaktadır" ifadelerine yer verdi.
Polisin güvenlik tedbiri aldığı açıklamanın ardından öğrenciler olaysız olarak dağıldı.