Öncelikle ilçenin tanıtımına büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Alıcık, ilerleyen yıllarda Nazilli"de Sümer Üniversitesini hayata geçirmek için şimdiden çalışmalara başladıklarını söyledi.
120 bin nüfusuyla bir çok ilden büyük olan Nazilli ilçesinin Belediye Başkanı Haluk Alıcık “En büyük hayalim şehrin her tarafında yüksek okulların bulunduğu ilçenin her yerinde öğrencilerin gezdiği bir kent olmak” dedi. Başkan Alıcık, “İlçemizin adını tüm Türkiye"ye hatta yurt dışında tanınır hale getirmek için çok çalışmamız gerektiğini iyi biliyoruz. Ve bu doğrultuda her türlü çalışmayı da yapıyoruz. Türkiye"de örnek alınan birçok kente gezmeye gittim. Oradaki güzellikleri ilçemize getirebilmek için. Fakat oralarda da gördüm ki fotoğrafını çekip Nazillimize uyarlayacağımız çok fazla bir şey yok. Ama şunu gördüm, tanıtımlarını iyi yapanlar, marka olmuşlar. Biz de elimizden gelen gayreti göstererek ilçemizin tanıtımına daha fazla önem vereceğiz” dedi.
Nazilli Organize Sanayi Bölgesi"nin hayata geçmesi için büyük çaba sarf ettiklerini ifade eden Başkan Haluk Alıcık, şuanda OSB"nin alt yapı çalışmalarının son aşamasına geldiğini en kısa sürede faaliyete geçerek yüzlerce kişiye iş kapısı olacağını kaydetti. İlçedeki işsizlik oranlarının en aza indirilerek hayat koşularının yükseltilebileceğini dikkat çeken Alıcık, “İlçemiz bugüne kadar hep emekli şehri olarak görülmüş. Fakat Nazilli emekli şehri değil, inşallah yakında sanayi şehri olarak anılacak. Üniversite şehri olarak anılacak. Bu yıl Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksek Okulu"nu (BESYO) buraya taşıdık. Düne kadar ilçemizde bin öğrenci bulunuyormuş. İnşallah bu rakam en kısa sürede 5 binlere yükselecek. İlçemizde geçen yıl bin 20 üniversite öğrencisi barınıyormuş. İnşallah önümüzdeki günlerde ilçemizde ADÜ"nün 4 yeni bölümü daha açılacak. Bütün bunlar ilerleyen yılarda ilçemizde yeni bir üniversitenin, yani Sümer Üniversitesi"nin açılışına doğru atılan birer adımdır. Nazillimize yeni bir üniversite kazandırmak için milletvekillerimiz de çalışıyor. TBMM"de yeni çıkacak üniversite kanunu sayesinde ilçelere üniversite kurulumu daha kolay hale gelecek. Bu yasa çıktıktan sonra milletvekillerimiz Sümer Üniversitesi için hemen girişimlere başlayacaklar” şeklinde konuştu.