İzmir'in Konak ilçesinde, 13 Şubat'tan beri kayıp olan 24 yaşındaki üniversite öğrencisi Ramazan Salık'ın (24) cesedi denizden çıkarıldı.

Dün saat 22.00 sıralarında sahilde dolaşan vatandaşlar, Konak Vapur İskelesi yakınlarında denizde ceset olduğunu görerek polise haber verdi. Ceset, Deniz Polisi tarafından botla alınarak Pasaport İskele'ye getirildi. Yapılan incelemede, cesedin üniversite öğrencisi olduğu öğrenilen Ramazan Salık'a ait olduğu belirlendi. Kars'ta İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 3. sınıf öğrencisi olan Salık'ın yaklaşık 1 ay önce tatil için İzmir'e geldiği öğrenildi. 13 Şubat tarihinde evinden çıktıktan sonra ailesinin Salık'tan bir daha haber alamadığı ve Kadifekale Karakolu'na kayıp başvurusunda bulundukları ortaya çıktı.

Denizden çıkartılan cesedin yaklaşık 15 günlük olduğu bildirildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Cenaze, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Olayı haber alan Salık'ın yakınları büyük üzüntü yaşadı.