Mahkeme 5 öğrenciye yasa dışı terör örgütü üyeliğinden 13’ yıla kadar hapis cezası verirken 1 öğrenci tahliye edildi. Ölüm orucunda ölen kızının resmini taşıdığı için tutuksuz yargılanan Hatice Harman ise beraat etti.

Yasa dışı terör örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle 3 Haziran 2011 tarihinde tutuklanan 6 üniversite öğrencisinin yargılandığı dava 8 ay sonra sonuçlandı. Malatya Özel Yetkili 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada sanıkların son savunmaları yapıldı. Tutuklu sanıklar suçsuz olduklarını ileri sürerek tahliyelerini isterken, sanıklardan Uğur Pektaş, geçen duruşmada cezaevine dönüşte kaza yaptıklarını ve havanın yine kötü olduğunu ve kaza yapma ihtimallerinin olduğunu ifade ederek beraatını istedi.

Sanıkların son savunmaları ardından mahkeme heyeti kararı açıkladı. Mahkeme sanıklardan, Kubilay Uçucu, Erkin Kocaman, Yusuf Yılmaz ve Uğur Pektaş’a yasa dışı terör örgütü DHKP/C silahlı terör örgütüne üye olmaktan ayrı ayrı 7.5 yıl hapis cezası, Sevcan Göktaş’a ise yine aynı suçtan 9 yıl hapis cezası verdi.

Mahkeme ayrıca her sanığa ayrı ayrı terör örgütü propagandası yapmak suçlarından 10’ar ay hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti tutuklu sanıklardan Ayça Kılınç’ın tahliyesine yine aynı davada, ölüm orucunda ölen kızı Feride Harman’ın fotoğrafını 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde taşıdığı için tutuksuz yargılanan Hatice Harman’ın ise beraatına karar verdi. Mahkeme heyeti Kubilay Uçucu'ya 11 yıl, Sevcan Göktaş'a 13 yıl, Erkin Kocaman'a 11.5 yıl, Yusuf Yılmaz ve Uğur Pektaş'a 9 yıl hapis cezası verdi. 

 

f5haber