Üniversitelere bu yıl başlayacak öğrencilerin kayıt işlemleri bu sabahtan itibaren başladı. Üniversitelerin belli bölümünü kazananlar, kazandıkları programlar için belirlenen günde kayıt için başvuruyor. Kayıt için belirlenen gün ise adayların sınav sonuç belgesinde yer alıyor. Adaylar kendilerine bildirilen günde, gerekli belgelerle birlikte ilgili üniversiteye başvurarak kayıt yaptırabiliyor. Bildirilen süre içinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar haklarını kaybedecek.

KAYIT İÇİN BİZZAT BAŞVURU


Kayıt için adaylar bizzat üniversiteye başvuruyor. Postayla kayıt yaptırılmıyor. Belirtilen tarihlerde kayıt yaptırmayan adaylar hak iddia edemiyor. Üniversiteler, kayıt yaptıracak adaylardan sağlık kurulu raporu isteyebilecek.

Anadolu Üniversitesi Merkezi Açıköğretim Programlarını kazanan adayların kayıt işlemleri ve kayıt tarihi için Anadolu Üniversitesi Rektörlüğüne başvurmaları gerekiyor.


SADECE VATANDAŞLIK NUMARASI


Üniversitelere yaptırılacak kayıtla ilgili YÖK tarafından yayınlanan genelgeye göre, öğrencilerden yükseköğretim kurumları tarafından nüfus cüzdanı ve ikamet imuhaberi istenmeyecek. Kayıt sırasında sadece vatandaşlık numarası sorulacak. Öğrencilerden Öğrenim katkı bedeli haricinde de her ne ad altında olursa olsun hiçbir ücret talep edilmeyecek.


EK YERLEŞTİRME


Bu arada, üniversitelere kayıtların tamamlanmasının ardından, merkezi yerleştirmede boş kalan kontenjanlar ile kayıtlar sonucunda boş kalan kontenjanlara ek yerleştirme yapılacak.

Üniversiteler kayıtlardan sonra boş kalan kontenjanları ÖSYM ye bildirecek. Buna göre ek yerleştirme başvuru tarihleri ise ÖSYM tarafından duyurulacak.

ÖSS merkezi yerleştirme sonucuna göre, üniversitelerde lisans programlarında 26 bin 643, ön lisans programlarında 61 bin 959 kontenjan boş kaldı.