Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek ile Yeşilova Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Yeşilova’nın imza koyduğu protokolün somut projelerin önünü açması bekleniyor.
 
Üniversite Sanayi İşbirliği Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÜSİGEM) yönetimi ile Yeşilova Holding’in üst düzey yöneticilerinin de katıldığı törende konuşan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, Yeşilova Holding’in Bursa ve ülke sanayisi açısından önemini vurgulayarak, sanayi işletmeleri ile organik bağlar kurmaya devam edeceklerini, imzalanan protokolün somut projelerin ilk adımı olduğunu söyledi. 
 
Yeşilova Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Yeşilova da diğer ülkelerdeki üniversite-sanayi işbirliği örneklerine işaret ederek, “Uzun zamandır üniversitemiz ile kapsamlı bir işbirliği protokolü imzalamayı planlıyorduk. En önemli paydaşlarımızdan biri olan üniversite ile yapacağımız çalışmaların, orta ve uzun vadede rekabet gücümüze destek olacağına inanıyoruz.” dedi. 
 
Protokol, Uludağ Üniversitesi öğrencilerine staj imkanları sağlamayı, lisansüstü öğrencilerin işletme projelerinde görevlendirilmelerini, öğretim üyelerinin firmalarda bilimsel araştırma yapmalarına fırsat tanınmasını, firmalara teknik geziler düzenlenmesini, seminer ve konferans gibi etkinlikler organize edilmesini öngörüyor.