Üniversitelerdeki boş kontenjanlara yapılacak ek yerleştirme için başvurular bugün başladı.

Adaylar, ek yerleştirme için hazırlanan kılavuza, ÖSYM'nin "www.osym.gov.tr" internet adresinden ulaşabilecekler. Ayrıca sınav merkezlerinden de alınabilecek kılavuz, dağıtımın geciktiği bölgelerde, yarından itibaren satışa sunulacak.

Ek yerleştirmeye başvurabilmek için 2008 ÖSS'ye başvurmuş olmak gerekiyor. Ek yerleştirmeye, merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar başvuramayacak. Ancak, Açıköğretim Fakültesinin kontenjansız programlarına yerleşenler hariç ek yerleştirmeden yararlanabilecek.

2008'de özel yetenek sınavı ile bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş adaylar da ek yerleştirmeye başvurabilecekler.

2008-ÖSS'ye girmeyerek sadece sınavsız geçiş için başvuran, 2008-ÖSYS'de sınava girmek için başvurduğu halde sınava girmeyen veya 2008-ÖSYS'de sınava girerek 145'in altında ÖSS puanı alan meslek lisesi mezunları, ek yerleştirmeden "sınırlı" yararlanabilecek. Bu adaylar, Tablo-3A'dan kendi alanlarındaki yükseköğretim programlarını tercih edebilecekler.