Türk Sağlık-Sen tarafından hazırlanan raporda üniversite hastanelerinde yıllardır uygulanan yanlış politikalar sonucu ortaya çıkan mali krizlerin faturasının çalışanlara kesildiğine dikkat çekildi. Personelin döner sermaye oranları başta olmak üzere birçok haklarının kısıtlandığı belirtildi. Sorunların çözülmesi için öncelikle personel memnuniyetinin sağlanması istenerek çalışanların sorunları YÖK'e iletildi.

ÜNİVERSİTE HASTANELERİNE BORÇLAR ÖDENSİN

Üniversite hastanelerinin mali krizden kurtarılması için döner sermayeden hazineye aktarılan yüzde 5'lik payın yüzde 1 seviyesine çekilmesinin istendiği raporda üniversite hastanelerine borcu olan kamu kurum ve kuruluşlarının borçlarını zamanında ödemeleri konusunda düzenleme yapılması da talep edildi.

SÖZLEŞMELERDEN FESİH MADDESİ ÇIKARILSIN

Raporda üniversite hastanelerinde döner sermaye ödemelerinde adaletsizlik yaşandığı ve döner sermayelerin eksik ödendiği belirtildi. YÖK'ten eksik ödemelerin önüne geçmesi için genelge hazırlaması istendi.

Raporla ayrıca üniversite hastanelerinde sözleşmeli personelin maaşlarının döner sermaye yerine genel bütçeden ödenmesi talep edildi. Sözleşmeli personelin hizmet sözleşmelerinin üniversiteler tarafından tek taraflı feshedilmesinin ve personelin karşılıksız fazla çalıştırılmasına ilişkin hükümlerin sözleşmelerden çıkarılması gerektiği vurgulandı.

PERSONELE KADRO TAHSİS EDİLSİN

Hazırlanan raporda, üniversite hastanelerinde uygulanan ücretli yemek uygulanmasının kaldırılması gerektiği de vurgulandı. Personel için ayrıca görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının yapılması ve kadrolara atanma talebinde bulanan personele kadro tahsis edilmesi istendi.

SABAH