Kuşadası"nda üniversite binası inşaatının Haziran ayında tamamlanacağı açıklandı. Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, inşaatı hızla devam eden üniversite binası inşaatında inceleme yaptı.
Kuşadası Üniversitesi kurulması hedefi ile Kuşadası Belediyesi tarafından tahsisi yapılan arsa üzerinde Adnan Menderes Üniversitesi Kuşadası Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu binasının taşınması için inşaata başlanmıştı. Yapımı Global Yatırım Holding tarafından üstlenilen yüksek okul kampusündeki çalışmalar Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan"ın girişimiyle yeniden hız kazandı.
Üniversite kampus inşaatındaki çalışmaları yerinde inceleyen ve müteahhit firma temsilcilerin bilgi alan Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğna, “Otelcilik Yüksek Okulu İnşaatı Kuşadası"nın önemli projelerinden biri. Bu projeye Kuşadası Üniversitesi hedefi ile başladık. Büyük emekler verildi. Kuşadası"na kazandırmaya çalıştığımız yeni imaj için üniversite, çekici güçlerden biri olacak. Bu nedenle inşaat ile gelişmeleri dikkatle izliyoruz. Geçtiğimiz altı ay içinde, muhtelif nedenler ile inşaatımızda bir yavaşlama yaşandı. Bizi üzen bu durumun çözülmesi için gerekli temaslarda bulundum. Son ay içinde inşaata büyük bir ivme kazandırmayı başardık. Müteahhit firma temsilcileri okulumuzun kaba inşaatının haziran-temmuz ayları içinde bitirileceği görüşünü aldım. Umuyorum bu kez iş programı tam olarak uygulanacaktır. Konun takibinde olacak ve herhangi bir duraklamaya izin vermeyeceğiz” dedi. (iha)