Galatasaray Teknik Direktörü Bülent Ünder, Galatasaray'ın bugünkü durumundan kendisinin sorumlu olduğunu söyledi.

Medical Park Antalyaspor karşılaşması ile takımının başında ilk resmi maçına çıkan Galatasaray Teknik Direktörü Bülent Ünder, oyuna iyi başlamadıklarını ve ilk yarının bitimine kadar oyundaki dengeyi kurmakta zorlandıklarını söyledi.

Futbolda küçük detayların başarıyı getirdiğini belirten Ünder, ''Küçük detaylarla ilgilenmezseniz başarısızlık kendiliğinden gelir. İlk yarı iyi oynamadık, Antalyaspor bizden daha iyi ve istekliydi. Buna rağmen yakaladığımız pozisyonlar var. İkinci yarıya sistemde değişiklik yaparak başladık. İkinci yarının ilk 15 dakikasında sahada rakibimiz üzerinde pozisyon üretmeye çalışan, topa sahip olan ve derinlemesine top oynayan, oyunun kontrolünü elinde tutan bir Galatasaray vardı. Yaptığımız küçük bir hata maçı 2-0'a taşıdı. Galatasaray'da benden önceki dönemlerde mağlup duruma düşüldüğü zamanlarda yaşanan moralsizlik, futbolcuların fizik gücüne yansıyordu. Penaltı golüyle de beklemediğimiz bir skorla sahadan mağlup ayrıldık'' diye konuştu.

Antalyaspor'un kendilerinden daha fazla istekli oynadığını belirten Ünder, bir gazetecinin ''Bugünkü durumdan siz sorumlu değilsiniz ama futbolcular neden isteksizdi'' şeklindeki sorusunu şöyle cevapladı:

''Takımın bugünkü durumundan ben sorumluyum. Bu takımı çalıştırıyorsam bu durumdan ben sorumluyum. Düne kadar başkasının takımı ama bugün benim takımım. Beni şaşırtan noktalardan bir tanesi de sahada koşmayan bir takım vardı. Futbolcularla 3-4 gün beraber olduk. Bazen futbolcularda bu tür beklenmeyen durumlar olabiliyor. Galatasaray bugün onu yaşadı. Takım içerisinde mağlup duruma düştüğü zaman teslimiyetçi bir psikoloji var. Bu doğru bir düşünce taktiği değil. Önümüzdeki haftalarda bu düşünceyi değiştirmek istiyoruz.''

Gazetecilerin Arda ile ilgili sorularını da yanıtlayan Ünder, ''Arda, Galatasaray'da da Milli Takım'da da iyi oynamaya çalışan bir futbolcudur. Arda'nın Galatasaraylılığı inkar edilemez. Arda, Galatasaray'ın çocuğudur. Uzun süredir antrenmansızdı. Arda'ya zaman gerekli'' dedi.

Ünder, zamanı gelince takıma alt yapıdan futbolcu takviye etmeyi düşündüğünü de sözlerine ekledi.

A.A.