Maliye eski Bakanı Kemal Unakıtan, son kabine değişikliğinin ardından bakanlık koltuğunu kaybedince, bürokraside de “Unakıtan temizliği” başladı. Unakıtan"ın bakanlığı sırasında terfi eden ya da bürokrasinin önemli noktalarında görev alan akrabaları da teker teker görevlerinden alınıyor. Unakıtan"ın kayınbiraderinden sonra dünürü de aynı akıbete uğradı. Unakıtan"ın küçük kızı Fatma Unakıtan"ı gelin aldıktan hemen sonra Mersin Gümrük Müdürlüğü görevinden bir anda Gümrük Müsteşarlığı Gümrükler Kontrol Genel Müdür Yardımcılığı"na terfi ettirilen Doğan Kanmaz, bu görevinden alınarak kurumda memur yapıldı. Bir süre önce de Unakıtan"ın kayınbiraderi, Ahsen Hanım"ın erkek kardeşi Cihanser Erel de, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı"ndan alınarak müşavir kadrosuna atanmıştı.

Erdoğan ve Gül imzasıyla...

Sürpriz şekilde terfi eden Doğan Kanmaz, yine sürpriz şekilde görevden alındı. Kanmaz"ın “başka bir göreve atanmak üzere” görevden alınmasına ilişkin 2009/10997 sayılı kararnamede Bakan Hayati Yazıcı, Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül"ün imzaları yeraldı. Gümrükler Kontrol Genel Müdür Yardımcılığı"ndan alınan Kanmaz, bir süre sonra Gümrük Muhafaza Genel Müdürlüğü kadrosunda “uzman memur” olarak görevlendirildi.

Kemal Unakıtan"ın ise kabine değişikliğinin ardından halen çalışmalarını aile şirketi AB Gıda A.Ş. de sürdürdüğü öğrenildi. / vatan