27 Ekim 2011 Perşembe günü Eşi Mehmet Zengin ile birlikte Perşembe pazarında alışveriş yaptıktan sonra, saat 14:00 sıralarında eşinin katlı otoparktan aracı çıkardığı sırada kaybolan 78 yaşındaki Alzheimer hastası Fatma Kadın Zengin'den 36 gündür haber alınamıyordu. 1.55 boyunda olan Fatma Kadın Zengin’in kaybolduğu gün üzerinde siyah çeket, başında yazması ve elinde ince bir değnek olduğu ifade eden 55 yıllık hayat arkadaşı Mehmet Zengin, her yede onu arıyordu. Polis ve jandarma ekiplerinin yürüttüğü titiz çalışma sonucunda bu güne kadar eşkale uyan bazı kadınlar üzerinde inceleme yapılmıştı.
CESEDİ PARÇALANMIŞ
Fatma Kadın Zengin’i bulmak için 36 gündür devam eden çalışmaları devam ederken; Zengin ailesinin hayalleri gelen kötü haberle yıkıldı. Nazilli’ye bağlı Hasköy köyü yakınlarındaki dağlık arazide bir kadın cesedi bulunduğu yönünde alınan ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, kısa sürede bölgeye ulaştı.
Dağlık arazide bir dere yatağının içerisinde bulunan cesedin kayıp olarak aranan Fatma Kadın Zengin’e ait olabileceğinden şüphelenen jandarma ekipleri, yaşlı kadının oğlu Mehmet Zengin, uzun süre önce öldüğü tespit edilen ve yüzü ile vücudu yabani hayvanlar tarafından parçalandığı görülen annesine ait cesedi parmağındaki yüzükten tespit etti. Büyük bir şok yaşayan oğul Zengin, jandarma ekipleri ve vatandaşlar tarafından sakinleştirildi. Zengin’in cesedi otopsi için Nazilli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.