ZİRAAT Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Trabzonspor deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile 1-1 berabere kalarak rövanş maçı öncesi avantaj sağladı. Büyük çekişmeye sahne olan karşılaşma çok sert geçerken tam 16 sarı kart çıktı. Maça iki ekip de dengeli başladı. 5. dakikada Ömer'in ortasında, Umut ceza sahası içinde kafayı vurdu, ancak kaleci Hasagic topu tokatlayarak tehlikeyi önledi. 9. dakikada İskender'in pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Tum'un vuruşu kornere çıktı. 12. dakikada Umut'un pasıyla Selçuk kaleci ile karşıya kaldı. Bu futbolcunun vuruşunda, top Hasagic'e çarparak direğin dibinden kornere çıktı. 31. dakikada Serhat'ın pasıyla ceza sahasına giren İskender'in vuruşunda direkten dönen top, Giray'a çarptıktan sonra Tevfik'in müdahalesiyle kale çizgisini geçti: 1-0.

HASAGİÇ KALESİNDE DEVLEŞTİ

51 ve 75. dakikalarda iki pozisyondan yararlanamayan Gutierrez, 80'da Alanzinho'nun pasında kaleciyle karşı karşıya kaldı; vuruşunda topu Hasagiç kurtardı. Bordo-mavili takım aradığı golü maçın son dakikalarında buldu. 86'da Engin'in ortasında topa yükselen Egemen'in kafa vuruşunu Barbosa elle kesince hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanan Umut'un vuruşunu Hasagiç iki hamlede kornere çeldi. 88'de Engin'in bu kez kornerden ortaladığı topu Cale kafayla ağlara göndererek maçın skorunu belirledi: 1-1.

Şenol Güneş: Maçın hakkı beraberlikti

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, güzel bir futbol ortaya koyamadıklarını buna rağmen maçın hakkının beraberlik olduğunu söyledi. Oyuncuların beraberliğe üzüldüğünü belirten teçrübeli teknik adam, "Yediğimiz tekmeleri biz atsaydık kırmızı kart görürdük. Fizik durumumuzdan memnunum. Savaşçı bir ruhla mücadele ettik" dedi.

Fatih Rubin Kazan'da

Rusya'nın Zenit takımında oynayan Fatih Tekke'nin Rubin Kazan'la anlaştığı ve Ağustos ayından itibaren bu takımın formasını giyeceği açıklandı. Rubin'in internet sitesinden verilen habere göre Tekke, Rus ekibiyle 3 yıllık kontrat imzaladı. Haberde, Tekke'nin, Ağustos'a kadar Zenit ile anlaşması bulunduğu hatırlatıldı ve futbolcunun bu tarihten sonra takıma katılacağı belirtildi.