Sağlık Bakanlığı devreye girdi. Bir milyon liralık operasyon için 8 aylık bebek, İngiltere'ye gönderildi

Kuzey yıldızı, umuda parladı! Ankara'da yaşayan Cihan ve Sümer Genç, 8.5 ay önce dünyaya gelen oğullarıyla anne-baba olmanın mutluluğunu yaşadı. Fakat Kuzey Efe adı verilen minik bebek, anne karnındayken nadir görülen bir bağırsak hastalığına yakalanmıştı. Talihsiz yavrunun ince bağırsaklarının tamamı, kalın bağırsaklarının yarısı yoktu.

UÇAKLA GİTTİ

Bu yüzden doğduğu gün ameliyat oldu. Daima damardan beslendi. Dr. Sami Ulus Çocuk Hastanesi Başhekim Yardımcısı Operatör Dr. Engin Yılmaz, Kuzey'in kurtulması için bağırsak nakli olması gerektiğini söyledi. Fakat Türkiye'de bu ameliyatı yapabilecek bir hastane yoktu.

Hemen Sağlık Bakanlığı devreye girdi. Gerekli tetkikler yapıldıktan sonra Kuzey Efe'nin yaklaşık 1 milyon lira tutacak ameliyat masraflarını Bakanlık üstlendi. Minik bebek, dün ambulans uçakla İngiltere'ye gönderildi. Operatör Dr. Engin Yılmaz, "Türkiye'de bu kadar küçük bebeğe organ nakli yapılacak bir merkez yok. Kuzey Efe, doğduğu günden bu yana damardan besleniyor. Bu durum ilerleyen dönemde bebek için hayati tehlike oluşturur" açıklamasını yaptı.

YÜZDE 50 İHTİMAL

İngiltere' deki Birmingham Organ Nakil Merkezi'ne götürülen Kuzey Efe'nin iyileşme şansı, yüzde 50 olarak görülüyor. Anne ve babasının yanından ayrılmadığı talihsiz bebeğin, önümüzdeki günlerde ameliyata alınacağı belirtiliyor. takvim