AYDINPOST HABER SERVİSİ/Erman ÇETİN-Umut Işığı’nın Zafer meydanında başlayan yardım yapma gayreti şimdi Meşrutiyet Mahallesi’nde devam ediyor.

Kendi çevresinde kimseye el açamayan, temel ihtiyacını karşılayamaz durumdaki ailelere ve üniversite öğrencilerine gıda yardımı yapan Umut Işığı Yardımlaşma Derneği’ne bugüne kadar pek çok işadamı, siyasetçi ve sivil toplum örgütü de belli aralıklarla el uzatmış.

Bugün itibariyle 513 öğrenciye ve 195 aileye 15 çeşit temel gıda maddesini her ay istikrarlı şekilde dağıtan Umut Işığı Derneği, adeta etrafa ışık saçıyor.

Bu yıl bin 500 kişinin üzerinde yardım almak için müracaat olduğunu kaydeden dernek yöneticileri Fevzi Özkalay, Kadir Özdemir ve Hüseyin Özek, dernekten yardım talep edenlerin gerçek ihtiyaç sahibi olduklarını belgelemeleri durumunda yardımları alabildiğini kaydetti.

DAHA FAZLA DUYARLILIK İSTİYORUZ
Dağıtılan yardımlar dolayısıyla pek çok insanın gönlünde taht kuran Umut Işığı Yardımlaşma img_8615.jpgDerneği yöneticileri, sosyal sorumluluk projesi için yürütülen bu çalışmada daha fazla duyarlılık beklediklerini açıkladı. ADÜ öğrencilerine yapılan yardımlar için ADÜ Rektörlüğü’nden hassasiyet beklediklerini ifade eden yöneticiler, “Biz kimsenin bayrağını ya da kılıcını sallamıyoruz. Ne siyasi, ne de ticari bir kuruluşuz. Tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak burada mesai yapıyoruz. Ailemize ayıracağımız zamanı buraya ayırıyoruz. Son derecede memnunuz. Çünkü evinde yemek pişen insanları gördükçe de mutlu oluyoruz. Temennimiz bu mutluluğa ortak olan insanların sayısını artırabilmek, manevi yönü daha da güçlü kılabilmek” dedi.

Genel olarak yardım çalışmalarına ilginin azlığına da değinen yardımsever yöneticiler, “Zaman zaman ilginin azlığı sebebiyle harcamaların pek çoğunu kendimiz karşılıyoruz. Bazı kötü örnekler nedeniyle önyargılı yaklaşan insanlara da tanık olduk. Üzüldük. Siz kimsiniz, kime hizmet ediyorsunuz deniyor. Siyasi bir amacımız olup olmadığı soruluyor. Banka hesabımızdan dolayı bile eleştirenler oldu. Bizler Adem ve Havva’nın çocuklarıyız” diye konuştu.

YARDIMLAR, YÜZDE YÜZ VERGİDEN DÜŞÜLEBİLİYOR
Dernek binasında gönüllü olarak yaşlı bir hacı teyzenin bulunduğunu söyleyen Umut Işığı dernek yöneticileri, yardım yapmak isteyenleri bu Ramazan ayıyla birlikte katkı sunmaya çağırıyor. İster gıda alıp bırakılabileceğini, istenirse yardım yapan adına biz belirtilen noktadan gidip ürünleri alabiliriz diyen yöneticiler, “Valilikte temsil edilen tek gıda bankası derneğiyiz. Alınan her şey resmi olarak belgelidir. Üstelik yardımseverler yardımlarını yüzde 100 oranında vergiden de düşebiliyor” dedi.

Derneğe yardımlarınız için;
Asya Katılım Bankası (Şube No: 15 Hesap No: 525979-1

Meşrutiyet Mahallesi Dicle Caddesi Buzludağ Apartmanı No: 13/A
(Çarşamba Pazarı içi Halk Market Yanı)

0256 214 47 19 – 0542 231 24 44

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png

img_8619.jpg