AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem ve Ahmet Ertürk ile birlikte Vali Hüseyin Avni Coş"u makamında ziyaret eden Umurlu Belde Belediye Başkanı Rıza Posacı, ziyarette Vali Coş"a Umurlu"ya polis karakolu kurulması için başlattıkları çalışmayı anımsattı.
Konuyla ilgili yazılı başvurularını Aydın Valiliğine ilettiklerini hatırlatan Başkan Posacı, bu konuda Vali Coş"un desteğine ihtiyaç duyduklarını ifade ederek, “Aydın"a en yakın yerleşim yeri olan Umurlu beldemizin resmi kayırlara göre nüfusu 11 bin 456"dır. Sağlık Ocağı kayıtlarına göre yani köylerle birlikte bu nüfus 13-14 binlere ulaşıyor. Beldemiz jandarma bölgesi olduğu için, belde genelindeki tüm asayiş olayları Umurlu Jandarma Karakolu tarafından takip ediliyor. Umurlu, jandarma bölgesi ilan edildikten sonra çok genişledi ve büyüdü. Sürekli göç alan bir bölge olan Umurlu"da jandarma asayiş olaylarının önlenmesinde yetersiz kalmaya başladı. Biz beldemize bir polis karakolu kurulmasını ve bunda sonra belde merkezine polisin köylere de jandarmanın bakmasını istiyoruz” dedi.
Umurlu"ya polis karakolu kurulması için Umurlu Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan yazılı başvurunun kendisine ulaştığına belirten Vali Coş da, dilekçeyi incelediğini ve gerekin yapılması için ilgili makama havale ettiğini beyan etti.
Umurlu"da bu yıl 2"incisi yapılacak olan Geleneksel Boğa Güreşleri Festivali"nin 2 Ağustos 2009 Pazar günü yapılacağını açıklayan Başkan Posacı, Vali Coş"u festivale davet etti. Umurlu"da daha önce 7-8 yıl deve güreşi festivallerinin düzenlendiğini anımsatan Posacı, halktan gelen yoğun talep nedeniyle bu etkinliğin son 2 yıldır boğa güreşi festivali olarak yapılmakta olduğuna işaret etti. Posacı; bu yılki boğa güreşlerinden elde edilecek olan gelirin Umurlu"daki okulların bilgisayar ihtiyaçlarının karşılanması için kullanılacağını açıkladı.
Ziyaretin sonunda Vali Hüseyin Avni Coş"a Umurlu Boğa Güreşleri"nin simgeleyen bir poşu hediye eden Başkan Posacı; Vali Coş"un poşusunu bağlamasına yardım ederek, birlikte gazetecilere poz verdi.