Umurlu Belediye Meydanı'ndaki yapılan festival açılışına, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, AK Parti Aydın milletvekilleri Mehmet Erdem ve Ahmet Ertürk, Aydın Vali Yardımcısı Zeki Koçberber, Umurlu Belediye Başkanı Rıza Posacı, Tarım İl Müdürü Muhsin Temel ile çevre belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle vatandaşlar katıldı. 
     Aydın Valisi Coş, açılışta yaptığı konuşmada, Umurlu halkı ile birlikte festivalde olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, ''Umurlu'nun sorunlarını takip edip, çözüm için destek veriyoruz. Bu tür festivallerin amacı bölge halkının birlik ve beraberliğinin sağlanması ve eğlenmelerinin yanı sıra Umurlu eriğinin hem ulusal hem de uluslararası düzeyde tanıtılmasıdır'' dedi. 
     Umurlu Belediye Başkanı Rıza Posacı da Ege Bölgesi'ndeki eriğin yarısının Umurlu'da yetiştiğini, ülkede eriğin en önemli pazarının tartışmasız Umurlu olduğunu söyledi. 
     Erik rekoltesinde son birkaç yıldır düşüş yaşadıklarını belirten Posacı, ''Geçtiğimiz yıllarda çeşitli hastalıklar nedeniyle rekoltesi istenilen düzeyde olmadı, buna rağmen halden bin 500 ton erik çıkarıldı. Olumsuz hava şartları nedeniyle maalesef bu sene de erik rekoltesi düşüş yaşanmaktadır'' diye konuştu. 
     Posacı, bu sezon şu ana kadar 500 ton eriğin halden pazarlandığını kaydetti. 
     Festival açılış töreninde konuşmaların ardından Umurlu Çok Programlı Lisesi Anadolu Ateşi Grubu ve Köşk Zeybek Derneği Halk Oyunları Ekibi birer gösteri sundu. 
     Umurlu Belediye Başkanı Rıza Posacı, Vali Hüseyin Avni Coş ve diğer katılımcılara desteklerinden dolayı şükran plaketi verdi.