Hac için getirilen kontenjan nedeniyle bir çok Müslüman, özlemini duyduğu kutsal topraklara hac mevsiminde gidemeyince, umreye gidenlerin sayısı da arttı. Yenipazar'da geçen yıllarda yıllık 4-5 kişi umreye giderken 2010 yılı umre programı kapsamında 45 kişinin kutsal topraklara gittiği, 2011 yılında 70 kişi, bu sene de 60 kişinin umreye gideceği belirtildi.

Yenipazar Müftülüğü'nce umreye gidecekler için seminer düzenlendi. İlçe Müftüsü Mustafa Aydın tarafından verilen seminerde; kutsal topraklarda yapılacak ibadet ve gezi adabı, konaklama yerleri ve fiziki şartlar hakkında bilgiler verildi.
Umre ibadetinin, Müslüman’ın hayatında dönüm noktası teşkil eden ibadetlerden olduğunu belirten İlçe Müftüsü Mustafa Aydın, “Bu ibadet, kişinin manevî dünyasını geliştirmesi ve yenilemesi için önemli bir fırsattır. Kişisel açıdan bir manevî gelişim yolculuğu olarak nitelendirilebilecek bu kutsal seyahatin amacına uygun bir şekilde gerçekleşebilmesi için, bilinçli bir şekilde yerine getirilmesi gerekir. Dıştan bakıldığında sembolik davranışlar şeklinde gözüken her fiil ve davranışın bir anlamı ve mü’mini eğitici ve bilinçlendirici bir yönü vardır. İhrama girmek, en başta tüm dünyevî ayrıcalıklardan soyunmayı ve bütün insanlarla eşitlenmeyi simgeler. İhrama giren kişi, bu hareketiyle makam-mevki, mal-mülk, sosyal ve ekonomik statü gibi tüm ayrıcalıkları bir kenara bıraktığını, dünyaya ait ne varsa hepsini terk etmeye hazır olduğunu göstermektedir. O ana kadar kıymet ölçüsü olarak bildiği her şey; servet, makam, milliyet, cinsiyet, beşerî üstünlükler olarak ne varsa hepsi ihramın rengi içinde erir. Renksiz, dikişsiz, rozetsiz, bayraksız bu elbise, kişiyi dünyevî bütün güç ve imkânlardan soyutlar. Bundan sonraki hayatında gerçek dirilişe daha iyi hazırlanma sözünü verir kendi kendine ve ruhunda kalbî bir dirilişi gerçekleştirir” dedi.

Seminerde umreye gideceklere, yolculuktan ibadetin yapılışına kadar pek çok konuda bilgiler sunulurken, katılımcıların soruları da cevaplandırıldı.