Hatay"ın İskenderun ilçesinde umreye gidenleri Adana'daki havaalanına götürecek olan otobüsün şoförü alkollü çıkınca ortalık karıştı.

İskenderun"dan kutsal topraklara gitmek için Çay Mahallesi cami önünde akşam saat 19.00'da toplanan umreciler ve aileleri saatlerce otobüslerin gelmesini bekledi. Geç gelen otobüslerden birinin sürücüsünün hareketlerinden şüphelenen umreci ve yakınları şahsın alkollü olduğunu fark edince durumu polise bildirdi. Olaya müdahale eden trafik polisleri şoför Selami Kubilay"ın 26 promil alkollü olduğunu tespit etti.

Ticari araçlarda hiçbir şekilde alt seviyesi olmadığı için Kubilay"a alkollü araç kullanmaktan işlem yapıldı. Alkol almadığını söyleyen Kubilay, polisin korumasında olay yerinden uzaklaştırıldı.

Otobüslerin gecikmesi, şoförün alkollü çıkması ve gelen otobüslerin 82 kişilik kafileyi götürecek büyüklükte olmaması nedeniyle öfkelenen umreciler ve yakınları ise yaşananları Diyanet İşleri Başkanlığına ve Başbakanlığa şikayet edeceklerini söylediler.

İskenderun"dan kutsal topraklara umre için giden ikinci kafile adaylarından bazıları ise iki otobüste yer bulamayınca inmek zorunda kaldı. Olay yerine basın mensupları ve polisin gelmesiyle yetkililer tarafından tahsis edilen 3. otobüsle kalan umreciler de Adana Şakirpaşa Havaalanı'na gönderildi.