Diyanet Başkanlığı'nın 20 Ocak'ta başlayacak yarıyıl tatili için ilköğretim ve lise öğrencilerine özel 800 euroya Umre programı hazırlamasının tartışmaları devam ederken, beyaz eşya firması Erpa, Umre'yi promosyon malzemesi yaptı. 100 TL'lik her alış-verişe bir çekiliş kurası veren firma "Parası olan değil, nasibi olan" sloganıyla satışlarını büyük miktarda artırdı. Noter huzurunda yapılacak çekilişle 20 kişiyi Umre'ye götürecek Erpa Firması'nın yetkilileri, yaptıkları promosyonun aldıkları fetva sonucu dinen caiz olduğunu açıkladı. Kampanya'nın 5 Şubat tarihinde biteceği belirtildi.

Satışlarını artırmak isteyen firmalar, değişik kampanyalara imza atarken en ilgincini Fatih'teki bir beyaz eşya firması düzenledi. Fevzipaa Caddesi 225 numarada bulunan Erpa Limited Şirketi, her 100 TL'lik alışveriş yapan müşterisine bir çekiliş kurası veriyor. 5 Şubat tarihine kadar devam edecek kampanyaya katılanlar arasında Noter huzurunda yapılacak çekilişle 20 talihli Umre'ye gitme hakkı elde edecek. "Parası olan değil, nasibi olan" sloganıyla satışlarını ikiye katlayan 19 yıllık şirket, yaptıkları araştırmada çekilişle Umre talihlerini belirlemesinin dinen caiz olduğunu açıkladı.

18 yıldır 2'si alışveriş merkezlerinde olmak üzere 4 noktada onbinlerce İstanbulluya hizmet verdiklerini belirten Erpa Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Ede "Bu süre zarfında değişik kampanyalarla yüzlerce kişiyi mutlu etmenin yolunu bulduk. Şirket olarak bu sene de "Parası olanı değil, nasibi olanı" Umre'ye götürme kararı aldık. Önceki senelerde bize gelen olumlu tepkiler bunu tekrarlamamızda önemli rol oynadı. Bu sene de Şubat ayının 5'ine kadar mağazalarımızdan 100'lik her alışveriş yapanlara bir çekiliş kurası vereceğiz. Noter huzurunda yapılacak çekilişle 20 talihlimizi "Parası olan değil nasibi olan" sloganıyla kutsal topraklara göndereceğiz. Yine çekilişle bazı talihlerimize de çam sakızı çoban armağanı hediyelerimiz olacak. Bu kampanyanın dinen caiz olduğunu belirledik. Hem bizim açımızdan hem de kazanan talihliler açısından bir sakıncası yok. Gönül rahatlığıyla Umre'ye gidebilirler. Akıllarında soru soru işareti kalmasın. Herkese bol şanslar dilerim. Kaliteli ürüne uygun fiyatla sahip olmak isteyenleri mağazalarımıza bekliyoruz" dedi.