İl Müftüsü Hıdır Bayrak “Vatandaşlarımızın izin süresine, iş durumuna, imkan ve tercihlerine uygun düşmesi maksadıyla değişik tiplerde turlar düzenlenmiştir” dedi.
Umre"nin Müslüman"ın olgunlaşmasında önemli bir ibadet olduğunun altını çizen İl Müftüsü Hıdır Bayrak, “Önemli faydalar sağlayan umre ibadetinin ibadet ve seyahat yönü bulunmaktadır. Umre yolculuğunun ibadet yönünün aksamaması için, Diyanet İşleri Başkanlığınca seyahat kısmının da önemsendiği geçen yıllarda müşahede edilmiştir. Bu senede 2009 yılı Umre mevsimine girmiş bulunmaktayız. Diyanet İşleri Başkanlığımız Hac ve Umre organizasyonlarını toplumun aydınlatılması açısından önemsemektedir. Bu hizmeti dini esaslara uygun, her türlü çıkardan uzak ve ülkemizin onuruna yakışır bir tarzda yerine getirmeye özen göstermekteyiz” şeklinde konuştu.
Umre"ye gidecek vatandaşlar için otel 1. tip, otel 2. tip, otel 3. tip, normal tip, ekonomik tip kısa ve ekonomik tip uzun seçeneklerinin olduğunun altını çizen Hıdır Bayrak, “İl ve İlçe Müftülüklerimizde Umre Kayıt Büroları oluşturuldu. Umreye gidecek vatandaşlarımızın T.C. kimlik numarasının bulunduğu nüfuz cüzdanı fotokopisi, beyaz fonlu 3 adet vesikalık fotoğraf ile İl ve İlçe bürolarına müracaat ederek kayıtlarını yaptırabilirler” ifadelerini kullandı.