Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen ikinci Umre turu kapsamında kutsal topraklara gidecek olan Umre adayları Nazilli"den dualarla uğurlandı.
Nazilli merkez Koca Camiinde yapılan uğurlama töreninde Kur"an-ı Kerim ve duaların okunmasının ardından bir konuşma yapan Kuyucak Müftüsü Bilal Başoğlu “Diyanet İşleri Başkanımızın 2009 yılı organizasyonunun 2. dönem Kuyucak ve Nazilli"den katılacak olanları birleştirerek Aydın İl Müftülüğümüze göndermek üzere toplandık. Yüce Allah niyetimizi muvafık eylesin. Hz Muhammed, Hz Ebubekir, Hz Ömer hepsi aynı yerdedirler. Bahçıvan gül bahçesini sulamakla uğraşmasın. Çok güzel gül yetiştireceğim diye binlerce, milyonlarca bahçeyi gül için su verse onun güzelliğinde bir gül elde edemez. Onun için boşuna uğraşmasın suyu salıversin dediler. Öyle bir yerlere, öyle bir mekânlara gidiyorsunuz ki; incikle, boncukla değil, ahrette lazım olacak inci tanelerini koklamaya bakın. Kabeyi ilk gördüğünde yaptığın dua kabul olur. Tabi dua ederken iman iste, son nefesini verirken iman etmeyi iste, Vatanımızın, milletimizin bağımsızlığın devamını iste, helal lokma kazanıp helal sarf etmeyi iste” dedi.
Nazilli, Yenipazar, Bozdoğan, ve Kuyucak"tan Umreye gidecek kişilerin akşam saatlerinde uğurlanacağına işaret eden Başoğlu, “Allah yollarını açık etsin. Otobüslerin hepsini Nazilli"den topluyoruz. Bunlar 2. grup olarak umreye gidenler. Kuyucak Kurtuluş kasabasından 26 kişi 11 kişide Nazilli"den olmak üzere toplam 37 kişiyi birleştirerek Kuyucak"ta uğurlama programı yaptık.50- 60 araçlık konvoyla buraya getirdik. Nazilli Müftümüz ile burada ortaklaşa bir program yaptık. Kutsal topraklara gidiş ve oraların havasına hazırlıklı olmaya davet ettik ve sabırlıklar diledik” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Nazilli Müftüsü Umre"ye gidecek olanlar için dua ederek hayırlı yolculuklar diledi.